Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Gesztenyekrém torta

Gesztenyekrém torta

Az úgy történt, hogy rengeteg gesztenyemasszát vásároltam, mert imádom. Már régóta szerettem volna nyers tortát készíteni, de most kicsit azért kilóg a lóláb, mert csak félig nyers lett, de aznap akkor sem kellett bekapcsolnom a sütőt. Már említettem, hogy az én konyhámban mindig van lesütve egy kis zsírmentes linzer. Ez azért is jó, mert sokáig eláll nejlonban, könnyen hordozható, kisétkezésre (mondjuk egy almával) kiváló és azokra az esetekre is profi megoldás, amikor elfelejtem, hogy elfogyott a kenyerem és egy óra mire kész lesz, de nekem már most ennem kell (a cukrosoknak és inzulinosoknak ez a helyzet ismerős lehet). No meg erre a mostani tortás esetre is tökéletesJ. Szóval a keksz és a gesztenye is adott volt, így pár perc alatt elkészült az én félig nyers gesztenyekém tortám.

Hozzávalók:

Alap:

Krém:

  • 1 csomag cukormenetes gesztenyemassza (250 g)
  • 150 g blansírozott mandula
  • 100 g négyszeres édesítő
  • 200 g kókuszkrém
  • 20 g kókuszolaj
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 5 g Eden Premium konjac liszt
  • 100 g meleg víz

A díszítéshez:

  • törökmogyoró (20 g)
  • kakaóbab töret (10 g)

Elkészítés:

Alap:

Keksz: Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd tetszőleges formával szaggassuk ki az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-13 perc alatt (sütőfüggő) alsó-felső sütéssel.

Késes aprítóval aprítsuk durvára a kekszet, majd keverjük hozzá a margarint és lapítgassuk a formába (én 20 cm átmérőjűt használtam)

Krém:

A konjac lisztet késes aprítóval dolgozzuk össze az édesítővel, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót (utoljára kerüljenek bele a folyadékok) és alaposan dolgozzuk össze az egészet. Kenjük a már elkészült alapra és tegyük mélyhűtőbe két óra hosszára.

Díszítés:

Aprítsuk durvára a mogyorót és keverjük össze a kakaóbab törettel, majd szórjuk a tortára.

Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

Gesztenyekrém torta

1 szelet gesztenyekrém torta átlagos tápértéke:
260 kcal, 19,2 g zsír, 30,2 g szénhidrát amelyből poliolok 12 g, 4,5 g rost, 4,7 g fehérje

1 szelet gesztenyekrém torta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 18,2 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk