Ez ismét az a süti, amit imádtam, főleg ahogyan a volt körmös kolléganőm készítette. Nála ettem először, de bevallom túl macerásnak találtam az elkészítését, ezért mindenevő koromban csak egyszer ettem akkor és ott. Most viszont tudjátok, semmi nem tántoríthat el szinte egyik sütitől sem, így elkészült a Bake-Free hólabda is.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 55 g négyszeres édesítő
- 310 g víz
- csipet Eden Premium fekete só
- 12 g kakaópor (1 evőkanál)
- 1 evőkanál rumaroma
A vajkrémhez:
- 100 g kókuszkrém
- 150 g víz
- 50 g négyszeres édesítő
- 75 g Eden Premium barna rizsliszt
- 1-1 teáskanál rum-, és vanília aroma
- 125 g növényi margarin
Egyéb hozzávalók:
- 70 g kókuszreszelék
- 40 g mindenmentes, vegán étcsokoládé
- 4 g kókuszolaj
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24×24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Várjuk meg, míg kihűl.
Vajkrém:
Keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az édesítőt, barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon). Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól. Érdemes fagyasztóba tenni egy órára.
Összeállítás:
A piskótából szaggassunk kör alakú formákat, szeljük ketté és kenjük a krémet két forma közé, majd a körpárost kerületét is kenjük meg vele (én 5 cm-es formát használtam és 16 pár sütim lett belőle). Forgassuk a vajkrémes részeket kókuszreszelékbe. A csokoládét és a kókuszolajat olvasszuk meg gőz felett, keverjük össze alaposan és csorgassuk a sütemények tetejére.
Tipp:
A maradék piskótát felhasználhatjuk somlói galuska készítéséhez.
1 darab hólabda átlagos tápértéke:
153 kcal,10,4 g zsír, szénhidrát 17,7 g amelyből poliolok 6,5 g, rost 2,5 g, fehérje 2,2 g
1 darab hólabda átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 11,2 g
Nehézségi fok (1-5): 3
Elkészítési idő: 60 perc+ amíg hűl a piskóta
Kalkuláció: Az egész adag hólabda ̴ 1.645.- Ft-ba kerül, 1 darab hólabda (ha 16 darab egyforma hólabdánk lesz)
̴ 103.- Ft.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó sütést!