Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Kalácspuding

Kalácspuding

Igen tudom, hogy Titeket is nagyon zavar, ha ételt kell kidobni. Engem is. Ezen okból (is) kifolyólag készítettem el az alábbi receptet, amit a régi, drága nagyanyáink konyháiból tanultam.  Nekem most nem volt megszáradva a kalácsom, de én kiszárítottam 200 fokos légkeveréses sütőben 8 perc alatt, hogy a pudingot és szilva nedvességét megfelelően magába tudja szívni.

 

Hozzávalók:

  • fél darab kalács
  • 10 darab szilva (mag nélkül 273 g)
  • 40 g mindenmentes csokoládé
  • fahéj

A pudinghoz:

  • 1 adag csokipuding (a kakaóport hagyjuk ki, a rum aromát cseréljük vaníliára)
  • csipet Eden Premium fekete só
  • pici karamell aroma
  • pár csepp citromlé

 

Elkészítés:

Készítsük el a pudingot, ahogyan a hozzávalóknál írtam, kakaó nélkül, rum aroma helyett vanília aromával és keverjünk hozzá egy kis karamell aromát és néhány csepp citromlevet. Az apróra darabolt száraz kalácsot tegyük egy formába (én cm 28 átmérőjűt használtam), öntsük rá a pudingot, rakjuk körbe szilva szeletekkel, szórjuk meg csokikockákkal és előmelegített 180 fokos sütőben melegítsük össze 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. Osszuk 8 darab egyforma részre.

 

Kalácspuding

Kalácspuding táblázat

 

1 adag kalácspuding átlagos tápértéke:
139 kcal, 4,5 g zsír, 24,9 g szénhidrát amelyből poliolok 4,2 g, 3,6 g rost, 3 g fehérje

1 adag kalácspuding átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 20,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.