Kapucíner torta

Kapucíner torta

Ez a torta is kérésre készült, magamtól nem biztos, hogy eszembe jutott volna. Még jó, hogy a körülöttem lévő embereknek vannak kívánságaik. Nagyon finom lett, különösen nekem, mert hatalmas kávérajongó vagyok és anno, még mindenevő korszakomban imádtam a kapucíner csokit. Szóval ezt jól összehoztuk a csapattal.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 125 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 13 g Eden Premium eritva MAX
  • 6 g Eden Premium bio kakaópor
  • 125 g szobahőmérsékletű cukormentes mandula ital (Joya)
  • 20 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (Aldi, Asia)
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • csokoládé aroma
  • 6 g darált instant kávé por (nekem koffeinmentes)
  • 1 g Eden Premium kókuszolaj a forma kikenéséhez

A krémekhez:

  • fél adag tortakrém (tehát 100 g kókuszkrém, ….)
  • 3 g Eden Premium kakaópor
  • 1 g darált instant kávé (nekem koffeinmentes)

A csokimázhoz:

  • 35 g mindenmentes csokoládé (Choceur)
  • 5 g Eden Premium kókuszolaj

    Elkészítés:

    Piskóta:

    Keverjük össze a hozzávalókat (először külön a nedveseket és a szárazakat, majd egybe). Béleljük ki szilikonos sütőpapírral a tortaformánk (nekem 20 cm átmérőjű) alját, az oldalát pedig vékonyan olajozzuk ki. Töltsük bele a tésztát és vizes kanállal egyengessük el. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel. Várjuk meg, amíg kihűl.

    Krémek:

    Amint elkészült a fél adag tortakrém, felezzük meg. Az egyikhez keverjük hozzá a kakaóport és a kávéport.


    Összeállítás:

    A piskóta a sütés alatt veszteni fog egy kicsit az átmérőjéből. Vágjunk szilikonos sütőpapírból csíkokat és készítsünk belőle a tortának szoros keretet (karikát) belőle és így tegyük vissza a formába, amiben sült, így szép egyenletes lesz a kész torta széle. Kenjük a piskótára és egyengessük el először a fehér krémet, utána a kávés krémet is. A csokimázhoz vízgőz felett keverjük össze alaposan a hozzávalókat és öntsük a tortára, majd egyengessük el rajta. Tegyük hűtőbe, várjuk meg míg megszilárdul és szeljük 12 darab egyforma részre.

     

    Kapucíner torta
    Kapucíner táblázat

     

    1 szelet kapucíner torta átlagos tápértéke:
    159 kcal, 11 g zsír, 21,5 g szénhidrát amelyből poliolok 8,7 g, 1,6 g rost, 2 g fehérje

    1 szelet kapucíner torta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 12,8 g
     
    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
     
    Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

    Érdekel hogy néz ki? Nézd meg a videót:
    Jó étvágyat kívánok!

    Megjegyzés írása

    Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

    Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


    Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

    Kürtőskalács
    Kürtőskalács
    Mangócurry-s szendvics
    Mangócurry-s szendvics