Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Kelt kenyér

Kelt kenyér

Nos, örömmel jelentem, hogy megszületett az élesztős Bake-Free kenyér recept is. Sokan kértétek, hát megalkottam. Annyira örülök, mert így már készíthetünk toast szedvicseket is. Ráadásul a számolós diétákhoz pontosabban lehet mérni a szeleteket. Körülbelül 530 g-os kenyeret kapunk ezzel a recepttel.

HOZZÁVALÓK

ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos sütőpapírral bélelt 12x25 cm-es formába, majd simítsuk el a tetejét. Ne ijedjetek meg, elég tömör a tészta. Meleg helyen lefedve kelesszük 50 percig. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük készre 60 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük kedvünkre. A Bake-Free kenyerekhez híven 3 napig lezárt nejlontasakban tárolható, ha ennél tovább szeretnénk fogyasztani, akkor adagonként mélyhűtsük. Mikroban olvasztó fokozaton pár perc alatt, szabad levegőn pár óra alatt kienged, változatlan marad az íze és állaga. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.

Ez a recept általánosságban véve kenyérsütőgépben való sütéshez is alkalmas.

(Minden gép más, ezért pontos programot nem tüntetünk fel, mindenki a saját gépének megfelelő programot válassza ki.)

kelt kenyér mindenmentes

Az egész kenyér átlagos tápértéke:
1063 kcal, 7,5 g zsír, 210 g szénhidrát, 22,5 g rost, 28,5 g fehérje

100 g kenyér átlagos tápértéke:
201 kcal, 1,4 g zsír, 39,6 g szénhidrát, 4,2 g rost, 5,3 g fehérje


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.