Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Lángos és fánk élesztővel

Lángos és fánk élesztővel

Ki az, aki rajtam kívül egy tésztából készíti el a lángost és a fánkot? Hát a Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék rajongói. Felvetült bennünk a gondolat, hogy habár a lisztkeverék KIFEJEZETTEN élesztő nélkül való felhasználásra lett fejlesztve, mégis milyen lehet élesztővel elkészítve. Csak mert mi ilyen kis kíváncsi társaság vagyunk. Arra jutottunk, hogy aki teheti és nem allergiás rá, mindenképpen próbálja ki ezt a verziót, mert ez valami elképesztő, Picikét több folyadékot használtam az élesztő miatt, hadd puhítsa tovább a tésztát, a fánkhoz pedig most eritvia MAX került, mert így még pont nem készítettem el. Nekem lehetett volna picit édesebb is, a többieknek pont megfelelt, de nyugodtan igazíthatjátok a MAX mennyiségét ízlés szerint.

Lángos:

HOZZÁVALÓK 3 DARABHOZ:

  • 150 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
  • 2 g Himalája só
  • csipet kókuszvirág cukor (0,5 g)
  • 3 g porélesztő
  • 170 g langyos víz
  • kókuszolaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat és meleg helyen lefedve kelesszük 45 percig. Osszuk 3 egyforma részre és lefedve kelesszük tovább 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél cm vastagságúra őket és süssük ki mindkét oldalukat forró kókuszolajban körülbelül 1-1 perc alatt.

 Élesztős lángosÉlesztős lángos

1 darab élesztős lángos átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:
170 kcal, 1,2 g zsír, 32,6 g szénhidrát, 5,5 g rost, 4,3 g fehérje

 

Fánk:

HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:

  • 150 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
  • 3 g Eden Premium eritvia MAX
  • csipet Eden Premium kókuszvirág cukor (0,5 g)
  • 3 g porélesztő
  • 170 g langyos víz
  • kókuszolaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat és meleg helyen lefedve kelesszük 45 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél cm vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset nekem (8 darab lett). Az ujjunkkal nyomjuk be a közepüket, majd forró kókuszolajban süssük ki mindet oldalanként körülbelül 1-1 perc alatt.

Élesztős fánk

Élesztős fánk

1 darab élesztős fánk átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:
170 kcal, 1,2 g zsír, 33,7 g szénhidrát amelyből poliolok 1 g, 5,5 g rost, 4,3 g fehérje
1 darab élesztős fánk átlagos szénhidráttartalma olajban sütés nélkül:
32,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk