Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Lángosbagel

Lángosbagel

Annyira imádom a bagelt és számomra is érthetetlen okokból Bake-Free lisztből még nem készítettem. De, ha már rászántam magam, akkor gondoltam csavarok rajta egyet és a lehető leggyorsabb módon, megúszósan készítem el egy olyan lisztből az elsőt, melyből nem számítotok rá. Ígérem lesz „normális” bagel recept is hagyományos módon, kenyérlisztből készítve, de most annyira kis pimasz hangulatomban voltam, hogy ezt a csínyt egyszerűen nem tudtam kihagyni. Olajban sült bagel viszont eddig nem létezett (tudomásom szerint), így hát én vezethetlek be titeket ebbe a mennyei, forró élvezetbe.

 

HOZZÁVALÓK 5 DARABHOZ:

A bagelhez:

A tetejére:

A töltelékhez:

  • madársaláta
  • kápiapaprika
  • koktélparadicsom
  • uborka
  • cukormentes dijoni mustár
  • cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)

 

ELKÉSZÍTÉS:

A bagelhez keverjük össze a hozzávalókat (a kókuszolaj nem kell bele, az majd a sütéshez lesz) és hagyjuk 5 percig állni, majd száraz felületen nyújtsuk 1-2 cm vastagra. Formával szaggassuk 6 darabra és az ujjunkkal lyukasszuk ki a közepét. Bő, forró olajban süssük készre mindegyiket (nem kell nekik sok idő). Amint elkészültek kenjük meg a tetejüket vékonyan paradicsomszósszal és szórjuk meg ízlés szerint lenmaggal, chiamaggal és szezámmaggal. Még forrón vágjuk ketté és töltsük meg a töltelékekkel.

 

 

Lángosbagel

Lángosbagel táblázat
1 darab lángosbagel átlagos tápértéke olajban sütés és töltelék nélkül:

152 kcal, 1,8 g zsír, 27 g szénhidrát, 5 g rost, 4,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk