Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Erdei gyümölcsös keksztekercs

Erdei gyümölcsös keksztekercs

Nem és nem és nem telhet el nyár savanykás desszert nélkül. Különösen ilyen dekoratív desszert nélkül nem. Törekedtem arra, hogy ez a gyümölcsös álom kevesebb zsiradékkal készüljön, ezért nem igazán hasonlít a keksztekercshez az állagát illetően, ennek ellenére oltári jó lett. Margarinból jóval kevesebb került bele, helyette kölest használtam és szerintem tökéletesen megállta a helyét, egy isteni szellős krém lett a végeredmény. Nyilván nem annyira szellős, mint az igazi. Viszont oltári jó lett.

 

Hozzávalók:

A kekszhez:

A masszához:

Az erdei gyümölcsös krémhez:

  • 50 g hántolt köles
  • 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 10 g Eden Premium eritvia MAX
  • 100 g víz
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 150 g mirelit erdei gyümölcs
  • 100 g növényi margarin (Liga)

A díszítéshez:

  • 40 g mirelit erdei gyümölcs
  • friss citromfű levél

 

Elkészítés:

Az erdei gyümölcsös krémhez öblítsük át a kölest alaposan forró víz alatt, majd keverjük össze az eritvia MAX-szal, a kókuszkrémmel, a vízzel, az aromával a kiolvasztott, lecsepegetett gyümölcsökkel és lassú tűzön fedő alatt főzzük készre 10-15 perc alatt. A margarint robotgéppel keverjük össze alaposan a lenmagliszttel és adjuk hozzá fokozatosan a kihűlt, főtt kölest, csöpögtessük meg citromlével, majd dolgozzuk össze alaposan.
Keverjük össze a keksz hozzávalóit és pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk fél cm vastagságúra és vágjuk kockákra. Húzzuk rá a tepsire és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 15 perc alatt. Amint kihűlt késes aprítóval dolgozzuk finomra és keverjük össze a massza hozzávalóival.
A masszát nyújtsuk ki száraz felületen téglalap alakúra (nekem 31x23 cm-es lett). Ez melós munka lesz, picit szétesős, de ez nem fog levonni az értékéből. Kenjük rá a gyümölcsös krém 1/3-át, majd tekerjük fel (ez sem a legegyszerűbb, de megoldható) és kenjük körbe a maradék krémmel. Egy 1 órás hűtés nem árt neki. Díszítsük fel a gyümölcsökkel és a citromfűvel. Vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

1 szelet erdei gyümölcsös keksztekercs átlagos tápértéke:
112 kcal, 7 g zsír, 11,6 g szénhidrát amelyből poliolok 1,6 g, 1,5 g rost, 1,5 g fehérje

1 szelet erdei gyümölcsös keksztekercs átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
10 g

 Erdei gyümölcsös keksztekercs

Erdei gyümölcsös keksztekercs táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk