Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Medvehagymás túrós pite

Medvehagymás túrós pite

Tulajdonképpen adta magát ez a recept, nem kellett rajta sokat gondolkoznom, hisz a medvehagyma és a vegán túró kiváló párosítás. Nem is fűszereztem túlontúl, ez a csodás zöld növény megtette helyettem, ezért is imádom ennyire nagyon.

 

Hozzávalók:

A pitéhez:

A túróhoz:

  • 200 g köles
  • 600 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 80 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi konzerves)
  • Himalája só, Eden Premium fekete só, feketebors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • fél csomag medvehagyma (50 g)

 

Elkészítés:

A töltelékhez mossuk át alaposan a kölest forrófolyóvíz alatt és keverjük össze a medvehagymán kívül az összes hozzávalóval. Résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük készre körülbelül 15 perc alatt, majd fedjük le teljesen további 10 percre. Keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig, majd száraz felületen nyújtsuk ki akkorára, hogy beleférjen egy 28 cm-es piteformába. A formát ki, majd tegyük bele a tésztát. Szurkáljuk meg villával és előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük elő 5 percig. Kanalazzuk bele a tölteléket, simítsuk egyenletesre és süssük további 30 percig. Amint langyosra hűlt vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

 

Medvehagymás pite

Medvehagymás pite táblázat

 

1 szelet medvehagymás túrós pite átlagos tápértéke: 212 kcal, 9 g zsír, 26,6 g szénhidrát, 3,3 g rost, 5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk