Tudjátok, vannak azok a bizonyos képnézegetős oldalak, ahol órákat el lehet tölteni (legalább is én el tudok), főképpen lakberendezős és receptes fotókat böngészve (a cicás képeket is imádom). Nos, ez a süti is egy ilyen divatkép ihlete alapján született meg és azt hiszem, hogy nem túlzok (de javítsatok ki, ha tévedek), ha azt írom, hogy ez a meggypite lett az eddigi legszebb Bake-Free süti. Hát még, ha kóstolnátok. Kóstoljátok?
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g Bake-Free linzer lisztkeverék+ 2 g a forma lisztezéséhez
- 85 g négyszeres édesítő
- 35 g kókuszolaj
- 2 evőkanál vanília aroma
- 220 g langyos víz
- 1 g kókuszolaj a forma kikenéséhez
A krémhez:
- 200 g Eden Premium barnarizs
- 200 g kókuszkrém
- 100 g négyszeres édesítő
- vanília aroma ízlés szerint
- pár csepp citromlé ízlés szerint
- 300 g víz
- 5 g Eden Premium agar-agar
A zseléhez:
- 400 g mirelit magozott meggy
- 80 g négyszeres édesítő
- 5 g Eden Premium agar-agar
- 30 g kókuszkrém
- 100 g víz
A díszítéshez:
- alma
- ribizli
- lime
- menta, vagy bazsalikom levél
- citromlé
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 5-10 percig. Kenjük ki a piteformánkat (nekem 28 cm átmérőjű) kókuszolajjal és lisztezzük is ki. A tésztát nyújtsuk a forma méretére és illesszük bele vagy kézzel egyengessük el benne. Szurkáljuk meg villával és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt.
A krémhez késes aprítóban daráljuk finomra a barnarizst, majd keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat. Öntsük össze és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Fedő alatt hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt kenjük a szintén kihűlt pitébe és egyengessük simára.
A zseléhez turmixoljuk össze a hozzávalókat és folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Várjunk, amíg langyorra hűl (közben néha kevergessük) és öntsük a krémre. Várjuk meg míg megdermed és díszítsük ízlés szerint (az almaszeleteket kenjük le citromlével, hogy ne barnuljanak be). Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.
240 kcal, 9,2 g zsír, 55,7 g szénhidrát amelyből poliolok 22 g, 4 g rost, 4,3 g fehérje