Ne csak faragd, edd is!

Ne csak faragd, edd is!

Előző cikkünkben a sütőtök jótékony hatásairól írtunk, ezért most hoztunk Nektek pár szuper receptet, amit mindenképpen próbáljatok ki Ti is. Számtalan formáját és fajtáját ismerik világszerte. A Halloweeni bulin garantált sikert fog aratni a vendégek között. Természetesen mindenmentes, így bátran fogyaszthatja bárki. Ha még nem olvastátok a sütőtökről cikkünket akkor ITT találjátok.

Sütőtökös keksz

Sütőtökös keksz

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőtököt turmixoljuk össze az olvasztott kókuszolajjal, majd keverjük össze az összes hozzávalóval és pihentessük 10 percet. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk tetszőleges formákra. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 11 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Nekem 8 darab kekszem lett. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, töltsük nejlonba, vágjuk le picit a sarkát és díszítsük vele a kekszeket.

Az egész adag sütőtökös keksz átlagos tápértéke díszítés nélkül:
867 kcal, 23 g zsír, 140 g szénhidrát, 13,7 g rost, 13,1 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 Sütőtökös pogi 

Sütőtökös pogácsa

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    Keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat, majd egymással és dolgozzuk össze alaposan. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, irdaljuk be és szaggassuk ki tetszőleges formára (én 6 cm átmérőjű formát használtam és 14 darab pogácsám lett). A tenyereink éleivel sodorjuk meg mindegyiket és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. A tetejét nyugodtan lekenhetitek növényi itallal, vagy akár lekvárral, kókuszolajjal, én most nem tettem.

    1 darab sütőtökös pogácsa átlagos tápértéke:
    54 kcal, 0,7 g zsír, 9,6 g szénhidrát, 1,3 g rost, 1,7 g fehérje

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

    Sütőtökös golyó 

    Sütőtökös golyó

    Hozzávalók:

    Elkészítés:

    Keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat és hempergessük meg mandulalisztben. Nekem 9 darab golyó lett ebből a mennyiségből.

    TippElég lágy tésztát kapunk ezzel a recepttel (én így szeretem), de ha sűrűbbet szeretnél, nyugodtan keverj hozzá még mandulalisztet.

    1 darab sütőtök golyó átlagos tápértéke:

    68 kcal, 4,7 g zsír, 7,9 g szénhidrát amelyből poliolok 4,4 g, 1,8 g rost, 2,4 g fehérje

    1 darab sütőtök golyó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 3,5 g

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Marcipános Sütőtökös torta 

    Marcipános Sütőtökös torta

    A piskótához:

    • 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
    • 150 g reszelt, nyers sütőtök (kislyukún reszelve)
    • 100 g Eden Premium eritvia
    • csipet Eden Premium fekete só
    • fahéj (ne sajnáljuk)
    • 70 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt
    • 1-2 evőkanál vanília aroma
    • 190 g szobahőmérsékletű víz
    • 20 g friss citromlé
    • fél csomag sütőpor (6 g)
    • 1 g Eden Premium kókuszolaj a forma kikenéséhez

    A mázhoz:

    • 60 g mindenmentes csokoládé
    • 20 g Eden Premium kókuszolaj

    A marcipánhoz:

    Elkészítés:

    A piskótához keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat, öntsük egybe, adjuk hozzá a reszelt tököt és keverjük el alaposan. Simítsuk egy vékonyan olajozott formába (én 20 cm átmérőjűt használtam) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt (sütőfüggő, tökfüggő, tűpróba) alsó-felső sütéssel. Nekem kihűlve 765 g lett és megskalpoltam, hogy szép egyenletes legyen a felszíne. A nyesedék 112 g lett. Ezt leapríthatjátok és kiszáríthatjátok darált keksznek, vagy el is csemegézhetitek. A mázhoz vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat, keverjük össze alaposan és kenjük a kihűlt sütire. Hagyjuk megszilárdulni. A díszítéshez késes aprítóban dolgozzuk össze a hozzávalóakt a kakaó és a színezők kivételével és pihentessük becsomagolva hűtőben 1-2 órát. Keverjük össze a színezőkkel (érdemes kesztyűben dolgozni) és tápióka keményítővel alaposan megszórt felületen nyújtsuk ki és szaggassuk, formázzuk tetszőlegesen. Díszítsük fel vele a sütit és vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

    1 szelet marcipános sütőtök süti (skalpolva) átlagos tápértéke marcipán nélkül:
    112 kcal, 4,2 g zsír, 23,1 g szénhidrát amelyből poliolok 8,8 g, 2,6 g rost, 2,1 g fehérje

    1 szelet marcipános sütőtök süti (skalpolva) átlagos felszívódó szénhidráttartalma marcipán nélkül:
    2,6 g

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

    Ha nem csak valami rágcsálnivalót készítenétek a megmaradt tökből két főétel receptjét is beválogattuk Nektek.

    Sütőtökös narancsos curry-s tészta feketebabbal
    Sütőtökös narancsos curry-s tészta feketebabbal

    Hozzávalók 3 adaghoz:

    • fél csomag Eden Premium köles cérnametélt tészta (100 g)
    • 200 g sült sütőtök
    • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 135 g)
    • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
    • 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
    • Eden Premium Parajdi só, őrölt tarkabors, curry fűszerkeverék ízlés szerint
    • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
    • 25 g Eden Premium feketebab (szárazon mérve)
    • a tálaláshoz cukormentes kókuszjoghurt, friss koriander levél

    Elkészítés:

    Pirítsuk meg kókuszolajon a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá az apróra vágott sütőtököt, öntsük fel pici vízzel, fűszerezzük és főzzük össze. Amint elkészült botmixerrel pürésítsük. Főzzük meg a tésztát, hideg folyóvíz alatt öblítsük át és keverjük a szószhoz, tegyük hozzá a feketebabot is. Tálaljuk kókuszjoghurttal és friss koriander levéllel.

    1 adag átlagos tápértéke:
    263 kcal, 3,8 g zsír, 46,6 g szénhidrát, 6,6 g rost, 7 g fehérje

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

    Sütőtökös fasírt petrezselymes batátával  

    Sütőtökös fasírt petrezselymes batátával

    Hozzávalók 2 adaghoz:

    • 100 g sült sütőtök püré
    • 70 g Bake-Free alap fasírtkeverék-hajdinás
    • 4 g Eden Premium Himalája só
    • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 121 g)
    • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
    • 2 g Eden Premium kókuszolaj
    • 170 g batáta (tisztítva mérve)
    • babérlevél
    • 1 kis csokor friss petrezselyem zöld
    • a tálaláshoz balzsamecet

    Elkészítés.

    A batátát főzzük meg sós, babérleveles vízben, majd keverjük össze az aprított petrezselyem zölddel. A sütőtök pürét késes aprítóban dolgozzuk össze a hagymákkal, majd keverjük össze a lisztkeverékkel és a sóval. Hagyjuk állni 10 percig (addig pont formázhatóra sűrűsödik). Osszuk 4 darab egyforma részre, nedves kézzel formázzunk belőlük korongokat és vékonyan olajozott kontaktgrillen süssük meg pár perc alatt.

    1 adag sütőtökös fasírt petrezselymes batátával átlagos tápértéke:
    201 kcal, 2 g zsír, 35,6 g szénhidrát, 7,4 g rost, 6 g fehérje

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

    Megtaláltad a kedvencedet? Akkor nincs más hátra, mint hogy a hiányzó alapanyagokat beszerezd nálunk a webshopból.


    Megjegyzés írása

    Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

    Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


    Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

    Kürtőskalács
    Kürtőskalács
    Mangócurry-s szendvics
    Mangócurry-s szendvics