Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

(nem) Mézes (grízes) krémes

(nem) Mézes (grízes) krémes

A hűvösebb időszak egyik ikonikus édességét mentesítettem ma. Igen, tudom, hogy a vegán életformába nem beilleszthető a méz, pontosan ezért került zárójelbe, mert természetesen nem került bele. Jelenlétét csak imitálni lehetséges, amit most fűszerrel és egy kis karamell aromával tettem meg. Az eredeti változat 4 lapból készült, viszont a Bake-Free süti ezt a magasságot már nem bírja el, ezért én csak három szintesre készítettem. Meg kell, hogy mondjam mennyei finomság lett, így mindenmentesen is.


HOZZÁVALÓK:

Tészta:

Krém:

  • 200 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 300 g víz
  • 35 g Eden Premium eritvia MAX
  • 150 g Eden Premium barnarizs
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 250 g növényi margarin (Liga)

Baracklekvár:

A mázhoz:

  • 75 g cukormentes, vegán csokoládé
  • 5 g kókuszolaj


ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (a folyadék meleg legyen, a kókuszolaj folyékony!) és pihentessük pár percig, majd osszuk 3 egyforma részre. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk egyformára őket a formánk méretéhez (nekem 23x23 cm, ebben fogjuk majd összeállítani), majd papírostól húzzuk át a tepsire és egymás után süssük meg őket előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel, darabonként 10-10-10 perc alatt. Rácson hagyjuk őket kihűlni.
Készítsük el a lekvárt a leírás szerint.
A krémhez daráljuk le a barna rizst keverjük össze a vízzel és főzzük meg félig alacsony fokozaton, kevergetve. Keverjük hozzá a kókuszkrémet, az aromát, az eritvia MAX-ot és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Ez lesz a krém. Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a krémet és keverjük el jól (továbbra is gépi habverővel).
A mázhoz vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét a kókuszolajjal és keverjük alaposan össze.
A formánkat béleljük ki szilikonos sütőpapírral és rétegezzük a hozzávalókat. Lap, krém, lap, lekvár, krém, lap és végül a máz. Várjuk meg míg megszilárdul, majd vágjuk 24 darab egyforma részre.

1 szelet (nem) mézes (grízes) krémes átlagos tápértéke:
203 kcal, 13,4 g zsír, 19,6 g szénhidrát amelyből poliolok 3,4 g, 2,6 g rost, 2,8 g fehérje

1 szelet (nem) mézes (grízes) krémes átlagos felszívódó szénhidrát tartalma:
16,2 g

(nem) Mézes (grízes) krémes
(nem) Mézes (grízes) krémes
(nem) Mézes (grízes) krémes táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk