Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Paradicsomos spenótos twister

Paradicsomos spenótos twister

A nap sugarait szerettem volna egy picit visszahozni ebben a hűvösebb időben, emlékezve arra az érzésre, amikor a napfény megnyugtató melegsége csak úgy árasztja magából a vidámságot. Mindez egy kis olaszos ízvilággal megfűszerezve tettem, mert hát „Dolce vita” kérem szépen, legyen a figyelmünk az élvezeteken.

 

HOZZÁVALÓK 21 SZÁLHOZ:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 1 marék bébispenót
  • 60 g sűrített paradicsom
  • 40 g víz
  • pizza fűszerkeverék, Himalája só, fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 30 g blansírozott mandula

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és meleg helyen lefedve kelesszük 30 percig. A töltelékhez keverjük össze a sűrített paradicsomot a vízzel és a fűszerekkel, a mandulát pedig vágjuk durvára. Lisztezett felületen nyújtsuk kör alakúra a tésztát, tegyük szilikonos sütőpapírral és a közepét kihagyva kenjük meg a paradicsommal, szórjuk meg mandulával és oszlassuk el rajta a spenótot egyenletesen. Vágjuk fel sugárban és sodorjuk be egyesével őket (nekem 21 darab twisterem lett). Lefedve meleg helyen kelesszük további 10 percig, majd előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel.

1 szál paradicsomos spenótos twister átlagos tápértéke:
52 kcal, 1,8 g zsír, 5,3 g szénhidrát, 2,5 g rost, 2,4 g fehérje

Paradicsomos spenótos twister


A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Paradicsomos spenótos twister🥰 #glutenfree #veganrecipes #foodtiktok ♬ Pizza Pizza! Long Edit (Italy, Spain, Culinary, Gypsy, Folk Music) - FredlMusic

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk