Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Paradicsomos zelleres gnocchi

Paradicsomos zelleres gnocchi

Igazi, hagyományos, burgonyával készült receptet hoztam ma a műfaj kedvelőinek gluténmentes-növényi kiadásban, nemes egyszerűséggel. Ugyan is turbózhattam volna akár főtt vöröslencsével, vagy piríthattam volna hozzá borsófehérje granulátumot darált hús helyett, ugyanakkor szerettem volna kiemelni maximálisan a zellert és a paradicsomot, ezért hagytam őket érvényesülni.
Figyelem IR-rel és cukorbetegséggel élőknek a főtt, pürésített burgonya miatt ezt az ételt szigorúan tilos fogyasztaniuk, helyette válasszák a karfiolgnocchit, mert persze (majdnem) mindenre van megoldásom.
Fontos kiemelnem, hogy ez a recept pontosan úgy működik, mint az eredeti változat, találomra és érzésre, ugyanis minden burgonya más és előfordulhat, hogy eltérő lisztmennyiséggel fogod megkapni a jellegzetes tésztaállagot. Tehát itt most eltérhetsz a kőbe vésett szabályoktól. És véletlen se használjatok hozzá sütnivaló krumplit, csak szólok.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A nokedlihez:

Egyéb hozzávalók:

  • 1 kisebb zeller (tisztítva 125 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
  • 60 g aszalt paradicsom (olajban eltett)
  • 1-2 teáskanál Himalája só, őrölt tarkabors, bükkfán füstölt fűszerpaprika, friss rozmaring ízlés szerint
  • 3 evőkanál olívaolaj (24 g)
  • 110 g sűrített paradicsom

A díszítéshez:

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozzuk meg, kockázzuk fel a krumplit és főzzük sós vízben puhára. Pépesítsük. Amint kihűlt keverjük hozzá sót és annyi lisztkeveréket, hogy formázható állaga legyen. Készítsünk belőle villa segítségével gnocchikat. Forrásban lévő vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1-2 perc). Öblítsük le hideg vízzel és forró olívaolajon pirítsuk meg. Reszeljük le nagylyukú reszelőn a zellert. Kezdjük el pirítani a préselt fokhagymát az olajon, majd adjuk hozzá a zellert is. Jól süssük át, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a fűszereket is (öntsük fel egy pici vízzel, ha igényli). Keverjük össze, majd tálaljuk friss zellerlevéllel és sörélesztő pehellyel megszórva.

Paradicsomos-zelleres gnocchi

paradicsomos zelleres gnocchi

1 adag paradicsomos zelleres gnocchi átlagos tápértéke:
388 kcal, 8,9 g zsír, 61,5 g szénhidrát, 8,6 g rost, 10,4 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk