Paradicsomos zelleres gnocchi

Tádádááám!!!! Jöjjön a gnocchi hagyományos változata, azaz a krumplis gnocchi. Ismételten a Bake-Free nokedli lisztkeverékével dolgoztam. Könnyen és gyorsan varázsoltam vele isteni mentes fogást az asztalra. Fogadjátok szeretettel paradicsomos zelleres gnocchimat!
Hozzávalók 3 adaghoz:
A nokedlihez:
- 2 nagyobb krumpli (nyersen tisztítva 428 g)
- 120 g Bake Free nokedli lisztkeverék
- 1 teáskanál Himalája só ízlés szerint
Egyéb hozzávalók:
- 1 kisebb zeller (tisztítva 112 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9 g)
- 2 teáskanál ételízesítő (4 g)
- 1-2 teáskanál Himalája só ízlés szerint
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
- 140 g sűrített paradicsom
Elkészítés:
Hámozzuk meg, kockázzuk fel a krumplit és főzzük sós vízben puhára. Pépesítsük. Keverjük hozzá 1 teáskanál sót és annyi lisztkeveréket, hogy formázható állaga legyen. Formázzuk 2 centi átmérőjű kukacra és vágjuk 2 cm hosszú darabokra. Nyomkodjuk meg villával. Forrásban lévő vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1-2 perc). Öblítsük le hideg vízzel. Reszeljük le nagylyukú reszelőn a zellert. Kezdjük el pirítani a préselt fokhagymát az olajon, majd adjuk hozzá a zellert is. Jól süssük át, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a fűszereket is. Keverjük össze, majd tálaljuk zeller levéllel megszórva.
1 adag paradicsomos zelleres gnocchi átlagos tápértéke:
306 kcal, 2,6 g zsír, 60,4 g szénhidrát, 8 g rost, 8,7 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása