Rizsleves

Rizsleves

Mindig is nagy leveses voltam (vagyok), ezt az allergiám sem változtattam meg, sőt a legkönnyebben a leveseket mentesítettem. Nem szoktam leveskockát és semmi műanyag ízesítőt használni, csak a legegyszerűbb fűszereket, no meg a sómetes ételízesítőt, ami teljesen természetes. Ez az egyik titka a finom leveseimnek, a másik pedig a rengeteg zöldség. Nem úgy egy két répadarabka a húslevesben, mint régen. Jó gazdagon telepakolom és csak kevés vizet öntök hozzá. És persze a hús is kimarad. IR-esek, cukorbetegek a krumplit kihagyhatják, vagy helyettesíthetik más zöldséggel. Tőlem ezt most krumplival kérték.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 60 g Eden Premium barna rizs (szárazon mérve)
  • 60 g Eden Premium blansírozott mandula
  • 2 darab répa (tisztítva108 g)
  • 2 darab petrezselyem gyökér (tisztítva 54 g)
  • 1 közepes krumpli (tisztítva 244 g)
  • 1 fej hagyma szeletekre vágva (tisztítva 102 g)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (tisztítva 13 g)
  • 2-3 teáskanál Eden Premium Himalája só
  • néhány szem tarka bors
  • 2 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (9 g)
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)

Elkészítés:

Áztassuk be a mandulát 1-2 órára tiszta vízbe. Főzzük meg félig a barnarizst sós vízben 25-30 perc alatt. (Tipp: készíthetjük maradék főtt rizsből, is. Akkor csak a végén adjuk hozzá a leveshez.) Hámozzuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket, majd pirítsuk meg a kókuszolajon és öntsük fel vízzel úgy, hogy 3-4 centivel ellepje. Tegyük hozzá a fűszereket is. Amikor félig megfőtt adjuk hozzá a barna rizst is és főzzük készre. Közben turmixoljuk össze a mandulát annyi tiszta vízzel, amennyi éppen ellepi. Keverjük össze a levessel és rottyantsunk még rajta egyet.

Rizsleves

 

1 adag rizsleves átlagos tápértéke:

256 kcal, 9,4 g zsír, 33 g szénhidrát, 6,1 g rost, 7,1 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű alapanyagokból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett tápértékek tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind