“Sajtos” roló (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

“Sajtos” roló (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Mona konyhájában ezúttal egy "sajtos roló" készült természetesen glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentesen.

Hozzávalók:

  • 30 dkg Bake Free kelt tészta lisztkeverék
  • 1 kk só
  • 1 ek gluténmentes sörélesztőpehely
  • 6 g sütőpor
  • kb. 2,7 dl víz
  • 1 ek citromlé

 

Töltelék:

  • 30 dkg növényi cottage cheese
  • kb. 3 ek vegán cukormentes majonéz
  • + reszelt növényi sajt
  • + olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd kinyújtjuk lisztes lapon és csíkokra vágjuk.

Majd a sajtos roló formánkat (egy kúp alakú forma) vékonyan leolajozunk, és a csíkokat szépen feltekerjük.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, és 180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a növényi cottage cheest kikeverjük a majonézzel.

Ha megsült és kihűlt a rolónk, akkor leszedjük a formáról, majd megtöltjük a krémmel és a tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk.

Sajtos roló


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta