Ha már torta, akkor miért is ne lehetne gofriból? És ha már gofriból készül, akkor miért is ne lehetne sós? És ha más sós gofritorta, akkor miért is ne lehetne játszani a színekkel? Így született meg a mai csodánk a szivárvány ihlete alapján.
Hihetetlen, hogy növényi alapokon mennyire változatosan lehet étkezni, előttem egy egészen új és magával ragadó világ nyílt ki, amikor áttértem rá és döbbenetes, hogy ezt csak fokozni lehet.
Mi lenne, ha Te is csempésznél a menüdbe növényi finomságokat is?
Tippek: nem kötelező színezni a krémet, nélküle is fonom lesz, viszont, ha színezed akkor használhatsz más színezőket is, vagy színezheted kettőnél több színűre is, csak a fantázia és a kreativitás szab határt.
HOZZÁVALÓK:
A palacsintához:
- 100 g Bake-Free palacsinta lisztkeverék
- csipet Eden Premium fekete só (0,5 g, opcionális)
- 10 g Eden Premium sörélesztő pehely
- 280 g hideg (14-15 °C), cukormentes mandula ital (Joya)
- 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g) a sütéshez
A töltelékhez:
- 140 g Eden Premium főtt csicseriborsó (nyersen 70 g)
- 1 gerezd fokhagyma (3,2 g)
- 0,5 teáskanál cukormentes dijoni mustár (5 g)
- 110 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 15 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 10 g olívaolaj
- 2 g Eden Premium konjac liszt
- frissen facsart citromlé ízlés szerint
- Himalája só ízlés szerint
A színezéshez:
- céklapor
- chlorella por
A díszítéshez:
- friss metélőhagyma
ELKÉSZÍTÉS:
A gofrihoz keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint), majd egy magasfalú edényben botmixerrel dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük 10 percig. Vékonyan olajozott, forró gofrisütőben darabonkén 3-4 perc alatt süssük készre, ha még ropogósabbra szeretnétek, süthetitek akár tovább is. Frissen kisülve ropogós lesz, de később meg fog puhulni és hajlékony lesz. Nekem 5 darab lett.
A krémhez keverjük össze a sörélesztő pelyhet a konjac liszttel és késes aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Felezzük meg és keverjük az egyikhez a céklaport, a másikhoz a chlorellát. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy összeálljon, ezután rétegezzük a gofrikkal őket. Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.



@edenpremium_hu Tavaszi ízek egy mentes sós tortába rejtve 🥰 #edenpremium #glutenfree #veganrecipes ♬ Vibes - ZHRMusic