Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Spenótos mascarponés lasagne

Spenótos mascarponés lasagne

Top 10 ételek közt szerepel nálam a lasagne. Szerintem nem is kell, magyaráznom, hogy miért, elég csak annyit megemlítenem róla, hogy kiadós, egyszerű elkészíteni, isteni finom és számtalan variációja létezik. Például ez is egy dobogós helyet elért, korábbi versenyző. Nálunk vendégváróként is fergeteges alakítást szokott nyújtani. Ha Te is rajongója vagy a kategóriának, akkor ezt a receptet is imádni fogod, ebben biztos vagyok. 100 %-os elégedettségi garanciát vállalok rá. Az, hogy mentes abszolút nem vesz le az értékéből, sőt csak hozzá tesz egy nagy halommal. Most a spenótot nem töltelékként használtam fel, hanem a tésztába kevertem egy kis fokhagymával. Szerintem zseniális lett. A tölteléket borsófehérje granulátumból készítettem el jó kis zamatosra, kedvezve azoknak, akiknek hiányzik a darált hús állaga, vagy kedvelik a granulátumot. Készüljetek fel, ez egy elég laktatós étel. Ha picit könnyebbre szeretnétek, akár meg is felezheteitek a tésztát. Nekem viszont így jött be igazán.


HOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZ:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 150 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 450 g forró víz
  • 2 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (8 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 106 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 10,4 g)
  • 4 száj újhagyma, póréhagyma (tisztítva 173 g)
  • 80 g fekete olívabogyó
  • 1 doboz mascarpone jellegű krém (250 g)
  • Himalája só, provence-i fűszerkeverék, őrölt színesbors
  • 190 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)

A tetejére:

  • 1 üveg olívás paradicsomszósz (350 g)
  • 50 g cukormentes kókuszjoghurt
  • pár darab koktélparadicsom (220 g)
  • friss fűszernövények


ELKÉSZÍTÉS:

A töltelékhez keverjük össze a granulátumot a forró vízzel, a sómentes ételízesítővel és némi sóval. Lefedve hagyjuk állni 10 percig. Pirítsuk meg a vörös-, és az újhagymákat olajon, majd a préselt fokhagymát is. Keverjük hozzá a fűszereket és a mascarponét, forraljuk össze, majd keverjük hozzá a granulátumot és az olívabogyót. Csak rottyantsuk össze, nem kell tovább főzni.
A tésztához a spenótot hagyjuk kiolvadni teljesen (nem kell lecsepegtetni), majd keverjük össze a liszttel, a sóval és a fokhagyma granulátummal. Osszuk pontosan 4 darab egyforma részre és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a sütőformánk méretére őket (nekem 27x19 cm-es kerámia). Olajozzuk ki vékonyan a formát és rétegezzük bele a kinyújtott tésztákat a töltelékkel. Közben minden tésztaréteget szurkáljunk meg alaposan villával. Amikor elkészültünk a széleinél öntsük fel óvatosan mandula itallal (kell a tésztának bőven a nedvesség). Kanalazzuk a tetejére a paradicsomszószt, sorakoztassuk rá a paradicsomokat. Előmelegített 180 fokos sütőben, lefedve süssük 40 percig, majd 200 fokon légkeveréssel pirítsunk rá 10 percig. Amikor kivettük díszítsük friss fűszernövényekkel és cukormentes kókuszjoghurttal.

1 adag spenótos mascarponés lasagna átlagos tápértéke:

334 kcal, 17,4 g zsír, 24,2 g szénhidrát, 7,8 g rost, 15,7 g fehérje

Spenótos mascarponés lasagna

Spenótos mascarponés lasagna táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk