Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szaloncukor

Szaloncukor

Több karácsonykor elterveztem már, hogy csinálok végre valahára szaloncukrot, de mindig valami mással voltam elfoglalva. Most, mivel már nagyjából elkészítettem a leggyakoribb karácsonyi süteményeket mentesen Bake-Free módra, bátorkodtam nekiveselkedni az apróságoknak. Igen, tudom, hogy macerás, de nem engedhettem, hogy idén is szaloncukor recept nélkül maradjatok, tudom, hogy van, aki szeret bíbelődni vele. Egyébként én is szeretek. Jó kis hangolódás ez az ünnepre, főleg egy bögre meleg tea és szuper kis zene mellett. A recepteket tovább fejleszteni ér, csak szerettem volna, hogy legyen egy alapotok, ahonnan indulhat a fantáziátok. Én egyszerre készítettem el az összeset (amúgy nem is volt olyan sok munka vele, mint gondoltam), így a bevonat mennyisége ehhez alakult, 43 darab szaloncukrot vontam be vele.

 

Marcipános szaloncukor (14 darab)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készítsük el a marcipánt és becsomagolva pihentessük hűtőben egy órát. Száraz felülten formázzunk belőle kukacot és daraboljuk fel.

 

Csokimáz:

Hozzávalók:

  • 150 g mindenmentes étcsokoládé
  • 15 g kókuszolaj

Elkészítés:

Vízgőz felett olvasszuk meg a hozzávalókat és alaposan keverjük össze. Villa, vagy fogpiszkáló segítségével mártsuk bele a szaloncukrokat és hagyjuk megszilárdulni.

 

Gesztenyés szaloncukor (29 db)

Hozzávalók:

  • fél adag zsírmentes keksz
  • 100 g főtt gesztenye (alutasakos)
  • 60 g négyszeres édesítő
  • 10 g kakaópor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 50 g sűrű kókusztej (Aldis konzerves)
  • 50 g víz
  • 20 g Eden Premium lenmagliszt

Elkészítés:

Süssük meg a kekszet, várjuk meg míg kihűl és daráljuk le (nekem 106 g lett). Turmixoljuk krémesre a többi hozzávalót és keverjük össze a darált keksszel. Száraz felülten formázzunk belőle kukacot és daraboljuk fel.

 

Szaloncukor

 

Szaloncukor táblázat

 

1 darab marcipános szaloncukor átlagos tápértéke:
70 kcal, 6 g zsír, 6,5 g szénhidrát amelyből poliolok 5,7 g, 1,4 g rost, 1,9 g fehérje

1 darab marcipános szaloncukor átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 0,8 g

1 darab gesztenyés szaloncukor átlagos tápértéke: 33 kcal, 2 g zsír, 5,9 g szénhidrát amelyből poliolok 4,2 g, 1,3 g rost, 0,7 g fehérje

1 darab gesztenyés szaloncukor átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 1,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk