Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szénhidrátcsökkentett kalács

Szénhidrátcsökkentett kalács

Van egy örömhírem azon’ kedves vásárlóinknak, akik kevesebb szénhidráttal szeretnék a húsvétot ünnepelni, ugyanis készítettem a szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverékből (is) isteni finom kalácsot. Ráadásul tovább redukáltam benne CH-t egy kis extra mandulaliszttel, hogy picit többet vagy éppen kevesebbet is lehessen belőle fogyasztani, mert így jobban laktat. Azért úgy készüljetek, hogy ugyan felturbóztam, hogy minél ízletesebb legyen és jobban hasonlítson a hagyományos kalácsra, de ez mégiscsak egy mentes KENYÉRLISZT, szóval soha nem lesz kalács jellege, inkább csak kinézetben fogja hozni az elvártakat, de mivel tojástól is mentes, nyilván a színe is más és nem fénylik olyan szépen, ellenben VAN nagyon finom szénhidrátcsökkentett kalács az ünnepi asztalon.

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint), majd alaposan dolgozzuk össze. Fontos, hogy a folyadék tényleg meleg legyen és a margarin olvasztott állapotban kerüljön bele. Osszuk a tésztát pontosan 4 darab egyforma részre és száraz felületen sodorjunk belőle kukacokat, ügyelve arra, hogy a belseje ne maradjon üreges. Minél többet dolgozunk vele, annál simább lesz a felülete. Fonjuk be négyes fonással és kenjük le vékonyan margarinnal. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.  Nekem 15 darab egyforma szelet lett.

Szénhidrátcsökkentett kalács

Szénhidrátcsökkentett kalács

1 szelet szénhidrátcsökkenetett kalács átlagos tápértéke:
74 kcal, 2,6 g zsír, 9 g szénhidrát amelyből poliolok 0,4 g, 5 g rost, 1,8 g fehérje
1 szelet szénhidrátcsökkenetett kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,6 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

2 megjegyzések

Kedves Zsanett,
a tojássárgáját én nem keverném a tésztába, mert változtathatja az állagot, inkább a tetejére kenném. Sütőporra nincs szükség, de nem fog rontani rajta, ha belekerül. Sima cukorból 60 g lesz a megfelelő mennyiség. Bízom benne, hogy ízleni fog a kalács.

Gyovai Orsi,

Amennyiben tojássárgáját fogyaszthatok, az hogyan kerüljön a receptbe? 6 g sütőpor is mehet bele? Sima cukorral hogyan módosul a recept? Köszönöm!

Varró Zsanett ,

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk