Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Tortakrém

Tortakrém

Sokadik próbálkozásra sikerült megalkotni a számomra tökéletes tortakrém receptjét, de megérte a fáradozás, mert fantasztikusra sikeredett. Bármilyen tortában vajkrém helyett tökéletesen megállja a helyét, nagyon könnyű vele dolgozni, jól variálható, jól kenhető, tartós, masszív krém. Legelőször az Eszterházy tortába használtam, diót és citromhéjat kevertem bele. Ez a mennyiség egy 20 cm átmérőjű 12 szeletes torta töltelékéhez és teljes bevonásához elegendő (körülbelül 1.000 g).

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az eritviát, barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon), ez lesz a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól. Érdemes fagyasztóba tenni egy órára.

Tortakrém táblázat

Az egész adag tortakrém átlagos tápértéke:
2212 kcal, 196 g zsír, 137,3 g szénhidrát amelyből poliolok 35 g, 5 g rost, 16 g fehérje

Az egész adag tortakrém átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
 102,3 g

Ha 12 szeletes tortát készítünk, akkor szeletenként a krém átlagos tápértéke:
184 kcal, 16,3 g zsír, 11,4 g szénhidrát amelyből poliolok 2,9 g, 0,4 g rost, 1,3 g

Ha 12 szeletes tortát készítünk, akkor szeletenként a krém átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,5 g

 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.