Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Vegán sajtkrémes csicseri tészta

Vegán sajtkrémes csicseri tészta

Ez az az étel, amit mindig is ki szerettem volna próbálni. Eredetileg burgonyával készül, ami az én diétámban sajnos nem fér bele, főleg, pürésített változatban nem. Persze, hogy addig-addig törtem a fejem, amíg kitaláltam azt a módot, ahogyan én is fogyaszthatom, ugyan így sem sokat és sűrűn, de legalább belenyaltam egy kicsit. Nekem már ez is nagy boldogság. Azért megnyugtatok mindenkit, percek alatt befalták a többiek.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

  • 1 csomag Eden Premium csicseriborsó tészta (200 g)
  • 2 darab répa (tisztítva 205 g)
  • 1 kisebb fehér húsú batáta (tisztítva 146 g)
  • 1 kicsi fej vöröshagyma (tisztítva 70 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 14,5 g)
  • 50 g Eden Premium kesudió 1-2 órára beáztatva
  • 25 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • Himalája só
  • babérlevél, feketebors

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a tésztát, majd öblítsük át hideg vízzel. Tisztítsuk meg a zöldségeket, daraboljuk fel, majd főzzük puhára sós, borsos, babérleveles vízben. Szűrjük le, turmixoljuk össze a kesudióval, a sörélesztő pehellyel és annyi főzővízzel, hogy megfelelő állaga legyen. Keverjük össze a kifőtt tésztával.

Vegán sajtkrémes csicseri tészta

1 adag sajtkrémes tészta átlagos tápértéke:

367 kcal, 8,9 g zsír, 34,9 g szénhidrát, 13,9 g rost,16,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk