Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Hogyan spórolj?

Hogyan spórolj?

- Tippek, trükkök a takarékoskodásra-

A nyár lassacskán tovább áll és helyette beköszönt az ősz, ami magával hozza majd a hideg időt is. Habár a nyári meleg jócskán kitolódik még a kora őszi hetekre is, azért nem árt elgondolkodnunk azon se, hogy a hidegebb időben miképpen tudunk spórolni, hogy ne repítsük az egekbe a gáz és a villanyszámláinkat vagy a bevásárlás alatt ne költsük el a maradék fizetésünket. Éppen ezért hoztunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen a spórolás, hiszen kis odafigyeléssel is sokat tehetünk a pénztárcánk „lelki” üdvéért.

Energia – (Áram, gáz és víz)

Ahogy a nappalok egyre rövidülnek, az esték pedig hosszabbodnak, hamarabb választjuk a beltéri programokat, mint a kültériket. Sokkal vonzóbbak lehetnek számunkra azok a kellemes délutánok, amikor bevackolhatjuk, magunkat mondjuk az egyik kedvenc filmünk vagy sorozatunk elé, mikor kint már a hűvösebb szellők fújdogálnak.

Sokat megtakaríthatunk azzal, ha nem hagyjuk magunk után égve a lámpákat a házban vagy a lakásban, ha arra már nincsen szükségünk. A hagyományos izzók helyett, pedig vegyünk inkább LED izzókat, hiszen amellett hogy az élettartalmuk hosszabb még energia hatékonyabbak is.

Hogyan spórolj?

Fordítsunk kellő odafigyelést az elektromos berendezéseinkre is, hiszen azok közül sok készenléti állapotra kapcsolhatja magát abban az esetben, ha nem használjuk már, de nem állítjuk le. Részesítsük előnyben az olyan eszközöket, amik inkább kedvező energiaosztályú készüléknek minősülnek. Ezek a modern gépek ugyanis nem fogyasztanak olyan mértékű energiát, mint az öregebb típusú, gyengébb energiaosztályba tartozó társaik. A megvásárlásuk ugyan lehet, hogy megterhelőbb a családi kasszának, azonban hosszútávon sokkal költséghatékonyabb lesz, ha az éves energiafogyasztást vesszük figyelembe.

A fázósabbak, a kinti szélsüvítés hallatán is lehet, hogy rögtön a termosztát vagy hőfokszabályzó után nyúlnak, hogy enyhítsék a kinti cudarabb időt és hogy bent komfortos meleget varázsolhassanak a lakásban. Viszont a hőfokszabályozó csavargatása helyett inkább öltözzünk fel vastagabban. Egy vastagabb pulcsi jó szolgálatot tehet, kimondottan, ha a kedvencünkbe bújunk bele.

Az áram-, és gázfogyasztás mellett érdemes a vízfogyasztásunkra is nagy hangsúlyt fektetni, és itt most nem arra gondolunk, hogy igyuk meg a napi 2-3 liter vizet. Hanem például, hogy ne folyassuk feleslegesen. Mosogatáskor, fogmosáskor és fürdéskor különösen figyeljünk oda, hogy ne pazaroljunk. A vízhiány égető probléma lett napjainkra, így ajánlott odafigyelni mikor és mennyit használunk el belőle.

Abban az esetben, ha van, rá módunk részesítsük előnyben a megújuló energiaforrásokat. A napkollektorok telepítésével könnyíthetünk az energiafogyasztásunkon. Emellett pedig jót is teszel a környezetedre nézve. Cégünk számára is fontos az energia megtakarítás, a környezet védelme mellett, éppen ezért telepítettünk telephelyünkre napkollektorokat, a fenntarthatóságot a szemünk előtt tartva.

Ha többet szeretnél megtudni, hogy hogyan tudnál spórolni az energiával korábbi cikkükben már összeszedtük mire érdemes odafigyelned az energiafelhasználásodnál. Ha érdekel ITT tudod elolvasni.

Bevásárlás – Pénz és idő

Bevásárlásnál több mindenen is tudunk egyszerre spórolni, ha odafigyelünk. Nem csak pénzt, de akár időt is megtakaríthatunk, ha ügyesen csináljuk. Érdemes tehát előre tervezni egy-egy bevásárlást. Nos, lássuk, csak mitévő legyél, ha szeretnél a bevásárlás alatt is kicsikét spórolni.

Hogyan spórolj

Érdemes bevásároló listát készíteni, hogy miket kell megvennünk, hiszen így a boltban sem kalandozunk el a polcok útvesztőjében (annyira), ha van egy konkrét tervünk arról, hogy miket is kell beszereznünk. Miután elkészültünk A listával, böngészgessük át az akció újságokat, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket esetleg olcsóbban is meg tudunk venni. Abban az esetben, ha a pénz mellett időt is szeretnénk megtakarítani, akkor érdemes úgy alakítani a bevásárlást, hogy minél kevesebb helyre kelljen ellátogatni. A boltról-boltra járás ugyanis csak elrabolja tőlünk az időt, amiből egyébként is kevés áll rendelkezésre, úgyhogy miért is ne takarékoskodhatnánk vele? A bevásárlás alatt pedig tartsuk szem előtt, hogy csak olyan termékek kerüljenek a kosarunkba, amelyekre ténylegesen szükségünk is van. Bagatell tippnek tűnhet, de annál hasznosabb lehet, hogy ne vegyünk meg semmi olyat, ami ugyan akciós árú, de valójában nincs is rá szükségünk. Próbáljuk mellőzni a heti többszöri bevásárlásokat is, és igyekezzünk egy vásárlás alatt több napra előre elvégezni a procedurát.

Náluk is könnyedén beszerezheted egyszerre, amire szükséged lehet. Irány a webshop.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen termékeket veszünk meg. Legyünk sokkal tudatosabbak a vásárlás során. Sokszor a boltok saját márkás termékei között is találhatunk kincseket, fogyasztóbarát áron. Ez pedig nem feltétlen jelenti azt, hogy a termék minőségében gyengébb lenne. Tehát olvassátok a termékek címkéit és legyetek körültekintőek.

+ 1 tippünk nektek, hogy tervezzétek meg előre a heti menütöket, hiszen a vásárlás alatt már a tervezett ebédekhez is be tudtok vásárolni, és így egész biztosan nem marad el semmi hozzávaló.

Költségvetés

Abban az esetben, ha költekezésedet szeretnéd csökkenteni, akkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan mire költesz és hogy mennyit. Ehhez nincs is másra szükséged csak egy felületre, ahová könnyedén tudod majd magadnak vezetni a kiadásaidat. Ez lehet egy egyszerű notesz vagy telefonos applikáció is, ami neked szimpatikusabb. Számtalan megoldás közül tudsz választani, amikbe már előre meghatározott kategóriák vannak, ezzel kicsit megkönnyítve a kiadásaid vezetését. Azonban, hogy ez eredményes legyen, az utolsó fillérig fel kell vinned mindent a listádra. Ez az jelenti, hogy minden egyes kávéra, bevásárlásra, kikapcsolódásra elköltött forintot érdemes felkönyvelned magadnak.

Hogyan spórolj

Ha sikerül rendszert csinálnod a költségeid nyomon követéséből, hamarosan meg fogod látni, hogy mennyi olyan apró, jelentéktelennek gondolt kiadás az, amin valójában spórolhatnál.

Egy kis odafigyeléssel és tervezéssel könnyedén tudunk egy pénzt megtakarítani. A legtöbbet talán a költségeink nyomon követésével tudjuk elérni, hiszen abból ténylegesen láthatjuk, hogy mire is fizetjük ki a legtöbbet havonta. Ez után kezdhetünk el számolgatni, hogy hol tudunk lefaragni a költségeinken, ha szeretnénk kicsit megtakarítani.

Reméljük, ezzel a néhány tippünkkel tudtunk segíteni a spórolási úton elindulni. Neked van valami technikád rá? Írd meg nekünk, hátha másnak is hasznos lehet.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.