Hús és csont nélkül mitől lesz erős az erőleves? Hát kérem szépen az erőspaprikától (is)! Hiszen erős, nem? És ez a lényeg. Pont. Mennyei finom egyébként, főleg a cérnametélttel, ami kölesből készült. Erről a szerről elég nehéz leszokni, én maradok függője. Ráadásul tényleg seperc alatt elkészül. Levesrajongók gyertek, mutatom a receptet!
HOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZ:
- 40 g Eden Premium sómentes ételízesítő
- 1,5 l ivóvíz
- 1 darab zöld erősparika
- 2 evőkanál olívaolaj (16 g)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél csomag Eden Premium kölestészta cérnametélt
- friss petrezselyemlevél és zöld erősparika, sáfrány
ELKÉSZÍTÉS:
Szeljük karikákra a vöröshagymát és pirítsuk meg olívaolajon. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a sómentes ételízesítőt, az egész erőspaprikát, a friss petrezselyem levelet, a sáfrányt és a fokhagymát. Forraljuk fel figyelve arra, hogy az paprika ne durranjon szét, kivéve, ha feketeöves versenyzők fogyasztják. Akik tartják magukat az erős ételektől helyettesíthetik tévépaprikával, akkor viszont érdemes félbevágni, mert úgy lesz igazán zamatos. Szűrjük le a levest. A tésztát főzzük meg a leírás szerint és keverjük a forró leveshez. Tálaljuk friss petrezselyem levéllel és erőspaprikával.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.