Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Töltött zeller salátával

Töltött zeller salátával

Annyira szép zellerek kacsintgattak rám a boltban, hogy kénytelen voltam nagy duzzogva kitalálni valami frappáns elkészítési módot hozzájuk, merthogy fogták magukat és önkényesen a kosaramba ugrottak. Micsoda arcátlanság…. Viszont abszolút megbocsájtottam az összes ellenem elkövetett bűnüket, mert oly csodás kis ebédet rittyentettem belőlük, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Jó, persze, a lilahagyma és az alma is hozzájárult a tökéletes végkimenetelhez és nem utolsó sorban a fantasztikus borsófehérje granulátum is. Egy szó, mint száz, lássuk a zellerek zellerének egyik legjobb receptjét!
U.i.: Valami finom levest is egyetek hozzá egy kis tésztával, csak, hogy meg legyen a kellő szénhidrátmennyiség is.

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

A töltött zellerhez:

  • 2 kisebb zeller (hámozva 692 g)
  • fél fej lilahagyma (hámozva 54 g)
  • 1 gerezd fokhagyma (hámozva 6 g)
  • 1 evőkanál olívaolaj (8 g)
  • 20 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 60 g forró víz
  • Himalája só, őrölt tarkabors, bükkfán füstölt fűszerpaprika, őrölt szerecsendió
  • frissen facsart citromlé

A salátához:

  • a zellerek közepe
  • 1 kisebb alma (hámozva magtalanítva 162 g)
  • fél fej lilahagyma (hámozva 52 g)
  • frissen facsart citromlé
  • Himalája só, őrölt tarkabors
  • 1 evőkanál olívaolaj (8 g)
  • 100 g cukormentes kókuszjoghurt
  • friss petrezselyem levél
  • a tálaláshoz friss vegyes zöldsaláta

ELKÉSZÍTÉS:

A salátához hámozzuk meg a zellereket, vágjuk őket ketté, majd kanalazzuk ki a közepüket (ha van a háznál férfi segítség, akkor vegyük igénybe). Késes aprítóval dolgozzuk durvára. Szeljük fel a lilahagymát vékonykarikákra, az almát pedig apró kockákra. Keverjük össze az összes hozzávalót és tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A zellereket főzzük félpuhára forró, citromleves, sós, szerecsendiós, borsos vízben. A granulátumot öntsük fel sós, forró vízzel és hagyjuk állni. A lilahagymát vágjuk csíkokra majd pirítsuk meg olívaolajon, később adjuk hozzá a préselt fokhagymát is. Adjunk hozzá pici vizet is. Fűszerezzük (ne sajnáljuk a füstölt paprikát) és adjuk hozzá a granulátumot (eddigre felszívta a vizet), melegítsük össze. Töltsük a zellerekbe, majd vékony olajozott tepsiben előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt alsó-felső sütéssel. Szórjuk meg friss petrezselyem levéllel és tálaljuk vegyes salátaágyon a hűtőből kivett almás, hagymás zellersalátával.

Töltött zeller salátával

Töltött zeller

1 adag töltött zeller salátával átlagos tápértéke:
300 kcal, 13 g zsír, 32 g szénhidrát, 12,6 g rost, 12,2 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.