Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sütőtökös fahéjas csiga

Sütőtökös fahéjas csiga

Szerintem nem telhet el ősz sütőtökös édesség nélkül, ezért belevetettem magam a tudományágba idén is. Ezeket a csigukat szó szerint teletömtem narancssárga csodával, nem csak a tésztája kapta meg, hanem a töltelék is, nem elhanyagolható mennyiségben. Valami mennyei lett, a kategória szerelmeseit biztosan le fogja venni a lábukról.

HOZZÁVALÓK 16 DARABHOZ:

A tésztához:

A tölteléhez:

ELKÉSZÍTÉS:

A sült sütőtököt pürésítsük, majd keverjük hozzá a mandula italt, a kókusz olajat, a vanília aromát. Keverjük össze a száraz hozzávalókat is és alaposan dolgozzuk össze a sütőtökös keverékkel. Meleg helyen lefedve kelesszük 45 percig. A töltelékhez csak keverjük össze a hozzávalókat. Nyújtsuk a tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra (nekem 37x40 cm-es lett), majd kenjük meg a töltelékkel. A rövidebbik oldala felől tekerjük fel, majd vágjuk 16 egyforma szeletre. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

Sütőtökös fahéjas csiga

Sütőtökös csiga

 1 darab sütőtökös fahéjas csiga átlagos tápértéke:
71 kcal, 1 g zsír, 10,1 g szénhidrát amelyből poliolok 0,8 g, 4,4 g rost, 3,4 g fehérje
1 darab sütőtökös fahéjas csiga átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
9,3 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Gluténmentes sütőtökös fahéjas csiga 👻🎃 #glutenfree #fahejascsiga #glutenmenteskonyha #edenpremium ♬ Halloween ・ cute horror song - PeriTune

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.