Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tavaszi borsóleves nokedlivel

Tavaszi borsóleves nokedlivel

Megláttam, megszereztem, megfőztem és jól megettem. Illetve megettük, de az előző jobban hangzott. Alig vártam a friss, zsenge zöldborsót. Emlékszem a nagymamámnál mindig mi gyerekek pucoltuk, csak így igen kevéske maradt a levesbe, jobban szerettük nyersen. Azt gondolom, hogy ez az emlék nem csak a sajátom. Borsólevest főztem, egészen egyszerűen ennyi a történet. Persze az extra ebben is az, hogy most már galuskával is ehetem, hurrá! Senki meg nem mondaná, hogy nem csipetke van benne és sokkal hamarabb is elkészül a Bake-Free lisztkeverékekhez híven. Ti hogyan készítitek, paprikásan, vagy fehéren?

Hozzávalók 4 liternyi leveshez (körülbelül 10 adag):

  • 3 db kisebb répa (255 g tisztítva)
  • 1 fej karalábé (190 g tisztítva)
  • 1 db petrezselyem gyökér (93 g tisztítva)
  • 1 fej vöröshagyma (64 g tisztítva)
  • 4 gerezd fokhagyma (18 g tisztítva)
  • 500 g friss, zsenge zöldborsó
  • 2 csomag petrezselyem levél
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 2,5 l víz
  • parajdi só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál csemege fűszerpaprika

A nokedlihez:

Elkészítés:

A répát és a gyökeret vágjuk karikára, a hagymát félbe, a karalábét apró kockákra. Kókuszolajon pirítsuk meg a borsót, majd a többi zöldséget és a paprikát is, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára. Mielőtt elzárnánk, szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet. A nokedli hozzávalóit keverjük össze és lobogó vízbe szaggassuk bele. Várjuk meg amíg feljönnek a víz felszínére (1-2 perc) és öblítsük át hideg folyóvíz alatt, majd tegyük a levesbe.

Tipp: Készíthetünk hozzá mandulafölt.

Tavaszi borsóleves nokedlivel

Az egész adag leves átlagos tápértéke:
1129 kcal, 13,5 g zsír, 189 g szénhidrát, 68 g rost, 54 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.