Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Túrós batyu

Túrós batyu

Mindenmentes túrós batyu nemes tettet vitt véghez, ugyan is fogta magát és őbatyusága kölestúróval telepakolta öblös hasát, majd sietve távozott. Nem nézett hátra, töretlenül haladt előre, csak úgy taposta az ösvényt lelkesedésében. A remény felé menetelt elszánt lépteivel, bízott benne, hogy minden mentesező gyermeket és felnőttet jól lakathat. Amikor odaért nem hitt a szemének. A hatalmas tömeg ujjongva fogadta s teljesült a vágya, végre mindenki jólesően degeszre tömhette magát. Itt a vége, fuss el véle.
Technikai információ: tényleg érdemes kipróbálni, mert valóban nagyon finom.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 2 adag édes túró (én az eritvia MAX-os változatot készítettem)

A kenéshez:

  • 5 g kókuszkrém pici vízzel hígítva

ELKÉSZÍTÉS:

Készítsük el a dupla adag édes túrót a leírás szerint. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze kanállal. Takarjuk le 5 percre, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki (nekem 36x28 cm lett). Szeljük fel 12 darab egyforma kockákra, tegyünk mindegyik közepébe tölteléket, hajtsuk a sarkaikat középre. Kenjük le vizezett kókuszkrémmel. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt.

1 darab túrós batyu átlagos tápértéke:
128 kcal, 3,5 g zsír, 17,5 g szénhidrát amelyből poliolok 1,6 g, 5,2 g rost, 4,7 g fehérje

1 darab túrós batyu átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
15,9 g

Túrós batyu
Túrós batyu
Túrós batyu táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Vegán, szénhidrátcsökkentett “túrós” batyu és csiga 👀 #plantpased #veganfood #edenpremium #glutenfree ♬ eredeti hang - edenpremium_hu

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.