Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Babkamuffin

Babkamuffin

Ahogy megláttam ennek csodának az elkészítési módjáról a videót, rögtön tudtam, hogy nekem KELL ilyet sütnöm. Annyira egyszerű és egyben bonyolult, imádom az ilyen éles ellentéteket, mert azok rendíthetetlenül vonzzák egymást, szinte szükségük van a másik félre. Tényleg megfeledkezik az ember a napi nyűgökről, amikor erre a fonásra koncentrál és pont ez a célja, rendeltetése a konyhaművészetnek. Az új sportkenyér lisztkeverékről nem is beszélve, hiszen a Bake-Free család legjobban formázható, legrugalmasabb tésztájával készülhet el ez a remekmű, ami nem utolsó sorban isteni finom is.
Tipp: Kukkantsátok meg a lenti videót, melyben megmutatom hogyan készítettem el a fonást!

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 30 g kakaópor
  • fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
  • 13 g Eden Premium eritvia MAX
  • 40 g kókuszolaj folyékony állapotban
  • 30 g meleg víz
  • 1 evőkanál rumaroma

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és lefedve, meleg helyen kelesszük 60 percig. Lisztezett felületen nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 42 x 33 cm-es lett). Keverjük össze a töltelék hozzávalóit és kenjük meg vele a tésztalapot. Hajtsuk a hosszabbik oldalát egymásra kétszer, így 3 lapos tésztát kapunk. Nyújtsuk át még egyszer. Vágjuk a rövidebbik oldala mentén csíkokra és négyesével fonjuk be, majd hajtsuk alá a kimaradt részeket. Nekem 8 darab lett. Helyezzük őket szilikonos muffinformákba, takarjuk le és meleg helyen kelesszük tovább 15-20 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

1 darab babkamuffin átlagos tápértéke:
126 kcal, 3 g zsír, 18,2 g szénhidrát amelyből poliolok 3 g, 7,6 g rost, 6,1 g fehérje

1 darab babkamuffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
15,2 g

Babkamuffin
Babkamuffin
Babkamuffin táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Készítsd el Orsival! 🥰 #babka #babkamuffin #glutenfree #edenpremium ♬ eredeti hang - edenpremium_hu

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk