Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Bounty palacsintatorta

Bounty palacsintatorta

Én abba a generációba tartozom, amikor itthon, Magyarországon még nem voltak kaphatóak gyermekkorunkban a Bounty csokik és társaik, pont ezért számított extra különlegességnek, amikor először kóstolhattuk és ezek ünnepi alkalmaknak számítottak, majd’ kibújtunk a bőrünkből örömünkben. Akkor még voltak dollárbotok is, emlékeztek milyen menő volt már?! Ott is szuper cuccokat lehetett beszerezni, olyan nyugatiasakat és mindig izgalommal telve, tátott szájjal mentünk el a kirakataik előtt. De jó is volt! Visszatérve a csokikra, pár családtagom akkoriban Németországban dolgozott, így egyre gyakrabban juthattunk hozzá az ilyen és ehhez hasonló finomságokhoz, király kölykök voltunk ilyenkor az unokatesóimmal. Azóta persze bármelyik bolt polcairól könnyedén beszerezhetőek és rengeteg házi és nem házi édesség készül a mintájukra. Nem mondom, hogy elvesztették így a varázsukat, de aki régóta nem evett hasonlót érzékenysége(i) miatt, annak azért egyedibb élményt jelent egy-egy ilyen finomság. Főként, ha egy ilyen szuper kis palacsintatorta formájában köszön vissza.

HOZZÁVALÓK:

A palacsintához:

A krémhez:

  • 700 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 2 csomag kókusz ízű pudingpor
  • 200 g növényi margarin
  • 15 g Eden Premium eritvia MAX
  • 200 g kókuszreszelék

A csokimázhoz:

  • 50 g vegán, cukormentes csokoládé (Aldi Choceur)
  • 10 g kókuszolaj

A díszítéshez:

  • 2 g kókuszreszelék

 

ELKÉSZÍTÉS:

A krémhez 500 g mandula italt forraljunk fel, addig a maradék mandula italt keverjük össze a pudingokkal és az eritvia MAX-szal csomómentesre, majd, amikor már forr az ital, tegyük hozzá a pudingos keveréket és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket is. Hűtsük ki, majd gépi habverővel habosítsuk fel a margarint és dolgozzuk hozzá a pudingot. Itt, ennél a pontnál kóstolhattok és beállíthatjátok az édességet, ha ízléseteknek nem lenne elég az eritvia MAX. A palacsintához botmixerrel keverjük össze a hozzávalókat és vékonyan olajozott, forró (7-es fokozat) serpenyőben (22 cm D) süssünk 10 darab palacsintát. A tészta egyre sűrűbb lesz, szilikonos lapáttal segíthetjük az egyenletes terülést a serpenyőben. Tovább sül, mint a hagyományos változat. Ha ellenálhatatlan vágyat éreztek rá, 10 g mandula itallal lehet hígítani a 3. után. Minden palacsintát fedjünk le, amint elkészültek. Rétegezzük a krémmel egy lecsatolható oldalú tortaformába. A csokimázhoz vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat és csorgassuk a torta tetejére, majd oszlassuk el egyenletesen. Várjuk meg míg megköt és vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

1 szelet Bounty palacsintatorta átlagos tápéréke:
326 kcal, 25,5 g zsír, 19,6 g szénhidrát amelyből poliolok 3 g, 6,7 g rost, 3,5 g fehérje

1 szelet Bounty palacsintatorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
16,6 g

Bounty palacsintatorta
Bounty palacsintatorta táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Bounty palacsinta torta 🥞🥰 #edenpremium #pancakes #bounty ♬ Wildest Dreams - Duomo

1 megjegyzés

Sajnálom hogy nem mutattad hogyan szeded ki :-))). Klassz recept, köszi!

Szabó Szilvia,

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk