Bundás alma

bundás alma mindenmentes

 Ez tipikus „mama édesség”. Szerintem olyan ember nem is létezik, akinek ne sütötte volna meg ezt a finomságot a nagymamája, vagy az anyukája. Szóval, kedves olvasóim ismét lehet nosztalgiázni egy kicsit, amit imádok, mert a biztonság és a nyugalom érzését idézi fel. Ezt az érzést a családomtól a mai napig megkapom, de gyermekként mégis más volt. Olyan gondtalan. 

Hozzávalók:

-2 db közepes alma (hámozva, magtalanítva 142 g)

-40 g Bake-Free fánk-lángos lisztkeverék

-fahéj ízlés szerint

-20 g Eden Premium eritrit

-80 g víz

-Eden Premium kókuszolaj

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almákat és szeleteljük fel karikákra, majd vágjuk ki a közepüket is. Ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal. Nekem 10 darab lett. Ezután a lisztkeverékből, az eritritből és a vízből készítsünk híg tésztát. Egyesével mártsuk bele az almákat a tésztába, majd forró kókuszolajban süssük készre őket. A felesleges olajat itassuk le róluk papír törlővel.

Jó étvágyat!

Az egész adag átlagos tápértéke:
54 g szénhidrát amelyből poliolok 19,9 g, 10 g rost, 4,6 g fehérje
Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 34,1 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind