Csokis perec

Csokis perec

Ez az édesség önmagáért beszél, az első pillanatban szerelembe lehet vele esni. Mentesen is valami fenomenális, nálunk szó szerint hetente követeli az édesszájú társaság. Láthatjátok azt sem tudtuk kivárni, hogy megdermedjen rajta a csoki. Jelentősebb mennyiségben érdemes elkészíteni, taktikailag jobb lépés, mint a szimpla adag, csak szólok előre.

HOZZÁVALÓK:

Perec:

  • 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 5 g Eden Premium eritvia MAX
  • 30 g Eden Premium mandulaliszt
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja
  • 20 g növényi margarin olvasztva (Liga)
  • 1 tasak bourbon vanília aroma
  • 90 g meleg, cukormentes mandula ital (Joya)

    Csokimáz:

    • 60 g vegán, cukormentes csokoládé (Aldi, Choceur)
    • 20 g Eden Premium kókuszolaj

    ELKÉSZÍTÉS:

    Melegítsük össze a margarint a mandula itallal, vanília romával, keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze alaposan a kettőt. Pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd szaggassuk perecformákra az összes tésztát (nekem 23 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 13 perc alatt alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűlnek. A csokit olvasszuk össze a kókuszolajjal, majd mártogassuk bele a pereceket és ha kibírjuk, hagyjuk megkötni.

    Csokis perec

    Csokis perec

    1 darab csokis perec átlagos tápértéke:
    51,3 kcal, 3 g zsír, 5,1 g szénhidrát amelyből poliolok 1,3 g, 1,1 g rost, 1 g fehérje
    1 darab csokis perec átlagos felszívódó szénhidráttartalma:3,8 g

     

    Jó étvágyat kívánok!


    Megjegyzés írása

    Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

    Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


    Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind