Ez az édesség önmagáért beszél, az első pillanatban szerelembe lehet vele esni. Mentesen is valami fenomenális, nálunk szó szerint hetente követeli az édesszájú társaság. Láthatjátok azt sem tudtuk kivárni, hogy megdermedjen rajta a csoki. Jelentősebb mennyiségben érdemes elkészíteni, taktikailag jobb lépés, mint a szimpla adag, csak szólok előre.
HOZZÁVALÓK:
Perec:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 5 g Eden Premium eritvia MAX
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
- 20 g növényi margarin olvasztva (Liga)
- 1 tasak bourbon vanília aroma
- 90 g meleg, cukormentes mandula ital (Joya)
Csokimáz:
- 60 g vegán, cukormentes csokoládé (Aldi, Choceur)
- 20 g kókuszolaj
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük össze a margarint a mandula itallal, vanília aromával, keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze alaposan a kettőt. Pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd szaggassuk perecformákra az összes tésztát (nekem 23 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 13 perc alatt alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűlnek. A csokit olvasszuk össze a kókuszolajjal, majd mártogassuk bele a pereceket és ha kibírjuk, hagyjuk megkötni.
Jó étvágyat kívánok!