Diós nudli

Diós nudli

Vannak tipikus karácsonyi ételek, mint például a töltött káposzta, halászlé, mákos guba, bejglik, zserbó, mézes krémes. Nagyon érdekes, hogy néhányat kifejezetten csak karácsonykor készítek el, év közben eszembe sem jut, de még ha eszembe is jutna, nem enném meg. Számomra az szentségtörés lenne, ne kérdezzétek miért, én sem tudom a választ. DE, a diós nudli….az jöhet akár minden nap! 

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a vizet, a sót és az eritritet. Száraz felületen formázzunk 1 cm átmérőjű kukacokat, majd vágjuk 2-3 cm hosszú darabkákra. Forró vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Forgassuk meg a dióban és szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.

Tipp: Tálaljuk házi barack, vagy szilvalekvárral.

Diós nudli

1 adag nudli átlagos tápértéke üresen, tehát dió és eritrit nélkül:
247 kcal, 1,75 g zsír, 59 g szénhidrát amelyből polilok 9,9 g, 4,9 g rost, 6,4 g fehérje

1 adag nudli átlagos felszívódó szénhidráttartalma üresen, tehát dió és eritrit nélkül: 49,1 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics