Epres-kókuszos pohárdesszert

Epres-kókuszos pohárdesszert

Ez egy nem rendhagyó recept lesz, nem olyan, amit tőlem megszokhattatok. A történet úgy kezdődött, hogy marad egy kis ez, egy kis az a hűtőben, amit el kellett aznap használni. Összedugtuk a fejünket és kitaláltunk egy csodálatos sütit, ami úgy nézett volna ki, hogy 2 vékony kakaós lap közt fini kis kókuszos krém, az egész megszórva kakaóval és eperrel díszítettük volna. Flottul megvolt a profi, kidolgozott haditerv. El is készítettem, szépen betettem a hűtőbe. Megvártam, míg szerintem megdermedt VOLNA, DE NEM TETTE. Nem tudom miért, eszem sincs hozzá, pedig mindent úgy csináltam, ahogyan a nagykönyveben meg van írva. A linzer lap szuper puha, levegős lett, ahogy képzeltem, de a krém, hát na, … csak folyt, mintha muszáj lett volna neki. Halvány nyomait sem véltem felfedezni annak, hogy csak egy picikét is összeállt volna és annak sem láttam esélyét, hogy a későbbiekben ezt valaha megtenné. Az agar-agarra tippelnék, hogy ott ronthattam el valamit, pedig már hatezerszer dolgoztam vele és jó volt, ebből a tasakból már csináltam finomságot belőle/vele. A lényeg viszont az, ettől az íztől nem akartunk Titeket megfosztani. Nem estünk kétségbe (én inkább igen, de a csajok nem), mert ízre viszont elképesztően finom lett, ezért összedobtak egy szuper pohárdesszertet. Szóval ezt a receptet most nekik köszönhetitek. Szép mentés volt, csajok! Tápértéket viszont így nem tudok számolni hozzá, ezt nézzétek el nekem kérlek. Az agar-agart is kihagytam a hozzávalókból, hogy biztosan ne kössön meg Nektek sem, mert az meg végképp furcsa lenne egy pohárdesszerthez.
A mai bejegyzés célja az, hogy lássátok, nem kell elkeseredni és azonnal a kukába dobni, ha valami nem sikerül. Mindig van második esély.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

A tésztához:

A krémhez:

  • 200 g kókuszkrém (Aldis konzerves Asia)
  • 400 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 200 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
  • 200 g kókuszreszelék
  • 150 g Eden Premium eritvia
  • 60 g Eden Premium tápióka keményítő
  • kókusz vagy/is vanília aroma
  • 15 g frissen facsart citromlé (elhagyható)

A díszítéshez:

  • Eden Premium kakaópor
  • eper

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 5 percig. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk fél centi vastagságúra (kb 24x24 cm, ennél kisebb ne legyen). Szurkáljuk meg villával és sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített sütőben süssük ki 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10 perc alatt. A krémhez keverjük össze a hozzávalókat és folyamatosan kevergetve (tényleg vigyázzunk, mert könnyen leéghet) forraljuk össze. Amint kihűlt rétegezzük poharakba a darabokra tépkedett tésztával és szeletelt eperrel. A rétegek közé szórhatunk kakaóport. 

Epres-kókuszos pohárdesszert

Epres-kókuszos pohárdesszert táblázat

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind