Kesus-avokádós tészta

Kesus-avokádós tészta

A penne a tészták királya. Meg az orsó. Meg a szélesmetélt. Áhhh, nem tudok soha választani, király mindegyik, imádom őket egytől egyik, bármilyen formájuk is legyen. Mindig azt veszem le a kamrapolcról, amelyik a legközelebb van. Most egy jó kis gazdag szósszal készítettem el percek alatt. 

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A szószhoz:

  • 40 g Eden Premium kesudió
  • 1 darab érett avokádó (csak a húsa 124 g)
  • Eden Premium Himalája só, feketebors ízlés szerint
  • 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (3 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 2,4 g)
  • 1 evőkanál cukormentes mustár (4 g)
  • 1-2 evőkanál citromlé

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a tésztát, majd hideg vízzel öblítsük le. A szószhoz a kesudiót áztassuk be egy órára vízbe, majd szűrjük le és tegyük turmix gépbe a többi hozzávalóval. Dolgozzuk össze. Ha szükséges hígítsuk vízzel, hogy megfelelő állaga legyen. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg kókuszolajon. Tálaljuk citromlével csorgatva.

Kesus-avokádós tészta

1 adag kesus-avokádós tészta átlagos tápértke:

323 kcal, 10,6 g zsír, 44,2 g szénhidrát, 7,8 g rost, 9,1 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta