Két olyan kedvencemet hoztam ma nektek, melyek véleményem szerint annyira nagyszerű és komplex tápanyagforrások, hogy hirtelen nem is tudok olyan esetet mondani, hogy valaha is hőkezeltem volna őket, mert annyira, de annyira kár lenne értük. És ami a nagyszerű a történetben, hogy párban még finomabbak, mint önmagukban fogyasztva. Pláne kölestésztával. Szerintem ez a fogás a legtisztábbak közé tartozik a kategóriájában, szóval rajta, próbáljátok ki és garantálom, hogy függőké váltok tőle.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
- 1 csomag Eden Premium kölestészta penne
A szószhoz:
- 40 g Eden Premium kesudió
- 10 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 1 darab érett avokádó (csak a húsa 124 g)
- Himalája só, feketebors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 2,4 g)
- 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 100 g cukormentes mandulaital (Joya)
A díszítéshez:
- 1 szál póréhagyma (zöldje nélkül 150 g)
- 1 teáskanál olívaolaj (4 g)
- chilipehely
- őrölt tarkabors
- friss bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a tésztát, majd hideg folyóvízzel vízzel öblítsük át. A szószhoz a kesudiót áztassuk be egy órára forró vízbe, majd szűrjük le és tegyük turmix gépbe a szósz többi hozzávalójával. Keverjük össze a tésztával. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk roppanósra olívaolajon. Tálaljuk citromlével csorgatva, chilipehellyel, borssal és bazsalikommal díszítve.