Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kesus-avokádós tészta

Kesus-avokádós tészta

Két olyan kedvencemet hoztam ma nektek, melyek véleményem szerint annyira nagyszerű és komplex tápanyagforrások, hogy hirtelen nem is tudok olyan esetet mondani, hogy valaha is hőkezeltem volna őket, mert annyira, de annyira kár lenne értük. És ami a nagyszerű a történetben, hogy párban még finomabbak, mint önmagukban fogyasztva. Pláne kölestésztával. Szerintem ez a fogás a legtisztábbak közé tartozik a kategóriájában, szóval rajta, próbáljátok ki és garantálom, hogy függőké váltok tőle.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A szószhoz:

A díszítéshez:

  • 1 szál póréhagyma (zöldje nélkül 150 g)
  • 1 teáskanál olívaolaj (4 g)
  • chilipehely
  • őrölt tarkabors
  • friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a tésztát, majd hideg folyóvízzel vízzel öblítsük át. A szószhoz a kesudiót áztassuk be egy órára forró vízbe, majd szűrjük le és tegyük turmix gépbe a szósz többi hozzávalójával. Keverjük össze a tésztával. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk roppanósra olívaolajon. Tálaljuk citromlével csorgatva, chilipehellyel, borssal és bazsalikommal díszítve.

Kesus-avokádós tészta

 

1 adag kesus avokádós tészta átlagos tápértéke:
308 kcal, 11,5 g zsír, 38,8 g szénhidrát, 6,9 g rost, 9,3 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
 Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk