Kesus-avokádós tészta

A penne a tészták királya. Meg az orsó. Meg a szélesmetélt. Áhhh, nem tudok soha választani, király mindegyik, imádom őket egytől egyik, bármilyen formájuk is legyen. Mindig azt veszem le a kamrapolcról, amelyik a legközelebb van. Most egy jó kis gazdag szósszal készítettem el percek alatt.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
- 1 csomag Eden Premium köles penne tészta
- 1 szál póréhagyma (zöldje nélkül 159 g)
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
A szószhoz:
- 40 g Eden Premium kesudió
- 1 darab érett avokádó (csak a húsa 124 g)
- EHimalája só, feketebors ízlés szerint
- 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (3 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 2,4 g)
- 1 evőkanál cukormentes mustár (4 g)
- 1-2 evőkanál citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a tésztát, majd hideg vízzel öblítsük le. A szószhoz a kesudiót áztassuk be egy órára vízbe, majd szűrjük le és tegyük turmix gépbe a többi hozzávalóval. Dolgozzuk össze. Ha szükséges hígítsuk vízzel, hogy megfelelő állaga legyen. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg kókuszolajon. Tálaljuk citromlével csorgatva.
1 adag kesus-avokádós tészta átlagos tápértke:
323 kcal, 10,6 g zsír, 44,2 g szénhidrát, 7,8 g rost, 9,1 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása