Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó

Mindig is szerettem a kókuszgolyót, amolyan Jolly Joker édesség volt, mindenhol, mindenkor megállta a helyét és mindenki szereti, ráadásul gyerekjáték elkészíteni. Nos, mentes életemben igen nagy gondot okozott a háztartási keksz beszerzése, ugyanis kapni lehetett, de gyors felszívódásút cukorral tömve, így egy időre le is mondtam róla. Készítettem a Bake-Free linzertészta lisztkeverékből egy zsírmentes keksz változatot az erre diétázóknak és amikor ránéztem az (véletlen?) aprító mellett árválkodó kekszekre, hirtelen belém hasított a felismerés. Már csak azon csodálkozok, hogy nem hamarabb, de néha, ha az orrom előtt van valami sem veszem észre. Én már csak ilyen vagyok. No, de térjünk vissza a tárgyra. Mivel zsírmentes volt az alapkekszem ezért gondoltam tovább viszem ezt a vonalat, így készült el ez az isteni finom, puha, hozzáadott zsiradék nélküli mentes Bake-Free kókuszgolyó.

Hozzávalók 24 darab golyóhoz:

Egyéb hozzávalók:

  • 80 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 10 g kakaópor
  • 20 g Eden Premium lenmagliszt
  • 140 g meleg víz
  • 3 teáskanál rumaroma
  • 24 g kókuszreszelék

Elkészítés:

Keverjük össze a linzer keksz hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk ki az összes tésztát tetszőleges formával. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-15 perc alatt alsó-felső sütéssel. Nekem 10 perc alatt megsült, de természetesen ez is sütőfüggő.

Aprítsuk finomra a kihűlt kekszet késes aprítóval, majd keverjük össze a száraz hozzávalókkal és dolgozzuk össze alaposan a meleg vízzel. Hagyjuk állni 10 percig, majd vizes kézzel formázzunk belőle 24 db golyót. Hempergessük meg őket kókuszreszelékben.

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó

1 golyó átlagos tápértéke:

30 kcal, 1 g zsír, 8,9 g szénhidrát amelyből poliolok 5 g, 1 g rost, 0,8 g fehérje

1 golyó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 3,9 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a kókuszreszelék), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk