Krokett

El kell, hogy mondjam, hogy amióta allergiás vagyok nem ettem zsemlemorzsával készített ételt. Hogy miért? Nos, nem lehet kapni olyat, ami beillik a diétámba. Nem is olyan régen megvilágosodtam és rájöttem, hogy nem szeretem a kenyér végét (tuuuuudoooom, rossz kislány vagyok). Ekkor jött az ihlet, hogy akár lehetne belőle zsemlemorzsa is. Végül is régen is így csináltam, mert ugye nem pazarolunk és amúgy is gyorsan megvan. Mindig csak a csücsköket hagytam kint szabad levegőn és amikor jó pár összegyűlt belőle leaprítottam és tádááámmm.
A másik sztori, hogy nagyon-nagyon szeretem a krokettet, de nem ehetek a pépesített krumpli miatt, ezért született meg ez a lángos alapú változata. Na, de mire kitaláltam a mikéntjét, …háát az sem volt egyszerű és el is tartott egy ideig. Viszont annyira jól sikerült, hogy vigyázni kell vele, mert nagyon veszélyes!
A harmadik „mondanivalóm”, hogy ennek bizony már nem tudom teljesen pontosan kiszámolni a tápértékeit. Én most kivételesen 'saccra' fogyasztottam, de aki nagyon szigorú szénhidrátszámolós diétát tart (például az inzulinosok), az inkább válasszon olyan receptet, amihez pontosan ki tudja számolni a szükséges adatokat.
És akkor most jöjjön a lényeg:
Hozzávalók 2 főre:
Krokett:
- 100 g Bake-Free fánk-lángos lisztkeverék
- 2 g Himalája só
- csipet szerecsendió
- csipet fekete bors
- 100 g langyos víz
- zsemlemorzsa (Bake-Free házi kenyérből)
- kókuszolaj a sütéshez
Köret:
- 200 g vegyes mirelit zöldség
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztkeveréket a fűszerekkel és a vízzel. Osszuk 6 darab egyforma részre és nedves kézzel formázzunk belőlük kroketteket. Forgassuk meg zsemlemorzsába és bő, forró olajban süssük ki. Tálaljuk párolt zöldségekkel.
1 darab krokett átlagos szénhidráttartalma morzsa nélkül: 10,9 g
Megjegyzés írása