Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Krokett

Krokett

 

Nagyon-nagyon szeretem a krokettet, de nem ehetem a pépesített krumpli miatt, ezért született meg ez a lángos alapú változata, a burgonyátlan alap krokett és ez azért annyira nagyon jó, mert cukorbetegséggel és IR-rel élők is bátran fogyaszthatják. Ahhhh, de mire kitaláltam a mikéntjét, …háát az sem volt egyszerű és el is tartott egy ideig. Viszont annyira jól sikerült, hogy vigyázni kell vele, mert veszélyesen finom! Továbbfejlesztésre kiválóan alkalmas a recept, tölteni is lehet különböző finomságokkal, vagy akár gazdagítani friss fűszernövényekkel.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

Krokett:

A mártogatóshoz:

  • 200 g cukormentes kókuszjoghurt
  • friss kapor és petrezselyem, esetleg koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Himalája só

A zöldségekhez:

  • szárzeller
  • sárgarépa
  • uborka

ELKÉSZÍTÉS:

A kroketthez keverjük össze a lisztkeveréket a fűszerekkel és a vízzel. Osszuk 12 darab egyforma részre és nedves kézzel formázzunk belőlük kroketteket. Forgassuk meg zsemlemorzsában és bő, forró olajban süssük ki.
A mártogatóshoz csak vágjuk apróra a friss fűszernövényeket és a préselt fokhagymával és sóval keverjük a joghurthoz.
Tálaljuk őket csíkokra vágott friss zöldségekkel.

Krokett

krokett

1 adag (3 darab) krokett (mártogatós és zöldségek nélkül) átlagos tápértéke olajban sütés nélkül számolva:

178 kcal, 1,3 g zsír, 34 g szénhidrát, 5,9 g rost, 4,5 g fehérje

 A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk