Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

"Májkrém" császárzsemlével

"Májkrém" császárzsemlével

Ismét kedvet kaptunk egy kis növényi kenőke alkotáshoz és mivel a májkrém ízű a kedvencünk ezért kipróbáltuk kesudióval is, valamint videóra vettük, hogy közelebb kerüljetek hozzá, mert tényleg fantasztikus egy kenyérrevaló. Roppant egyszerű, roppant finom és roppant krémes, tényleg valódi nosztalgia, a császárzsemle pedig csak felteszi rá a koronát. Most mondjátok, hogy nem ez volt gyermekkorunk kedvence! Főleg melegszenyának egy kis paradicsommal, csemegeuborkával és jó sok sajttal elkészítve. Most mondjátok, hogy nem találtam be!
Azt ne is kérdezzétek meddig áll el a hűtőben, mert addig el sem jutottunk.

HOZZÁVALÓK:

A császárzsemlékhez:

A zsemlékre:

A májkrémhez:

  • 120 g főtt barnalencse
  • 30 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
  • 30 Eden Premium kesudió
  • 20 g Eden Premium gluténementes sörélesztő pehely
  • bükkfán füstölt fűszerpaprika
  • Himalája só, őrölt feketebors, majoranna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 110 g)
  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,5 g)
  • 1 teáskanál kókuszolaj (8 g)

ELKÉSZÍTÉS:

A zsemlékhez keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen sodorjunk belőle 4 darab egyforma kukacot és formázzuk meg őket császárzsemlének. Kenjük le paradicsomszósszal és szórjuk meg lenmaggal. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.


A májkrémhez a kesudiót áztassuk be forró vízbe pár órára. Erre többek közt azért van szükség, mert krémesebbre lehet így darálni. A vöröshagymát vágjuk apróra, majd pirítsuk meg a fokhagymával együtt a kókuszolajon, picit kozmáljuk is oda, ettől lesz majd jellegzetes édeskés íze. Várjuk meg míg legalább langyosra hűl. A lencsét öblítsük át folyóvíz alatt alaposan (ettől kevésbé fog puffasztani). A kesudiót is öblítsük át hideg folyóvíz alatt alaposan, majd tegyük késes aprítóba az összes többi hozzávalóval együtt és dolgozzuk krémesre. Fontos, hogy elegendő mennyiségű majoranna kerüljön bele. Fogyasszuk friss császárzsemlére kenve.

Májkrém császárzsemlével
Az egész adag májkrém átlagos tápérétke:
537 kcal, 24,5 g zsír, 52,6 g szénhidrát, 16,7 g rost, 27,7 g fehérje

1 darab császárzsemle átlagos tápértéke:
206 kcal, 2,3 g zsír, 31 g szénhidrát, 15 g rost, 8,2 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Tökéletes reggeli fogás 🥰 #edenpremium #glutenfree #veganfood #plantpased ♬ Samba Brass - James Alan Howard Turner, James Edward Pusey

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk