Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mogyorós márványszelet

Mogyorós márványszelet

Tipikusan az az eset, amikor a maradékmentős recept kerül a dobogó élére. Történ ugyanis, hogy egy videózáshoz terveztem kekszet sütni kellék gyanánt, de ráeszméltem, hogy jobban jönne ki, ha valami mutatósabb süti szerepelne benne és itt jött a szokásos sztori, hogy benéztem a hűtőbe. Mivel a benne talált mogyorókrémhez nem kötnek túl erős érzelmi szálak, úgy voltam vele, hogy jobb, ha minél hamarabb elhasználom és helyet adok a hűtőben valami jobban kedvelt alapanyagomnak. A mascarpone pedig adta magát, nem maradhatott meg a hétvégére. Így született meg pity-puty ez a kissé hektikus remekmű. Erre mondaná az angol anyanyelvű, hogy good job. Mivel a videóban majd’ minden szeletből falatoznom is kellett, az a gyenge érzelmi szálam a mogyorókrémmel igencsak megerősödött, mert ebben a formában valóban a fogamra való lett, így meghagytam a helyét a hűtőben.

HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:

A piskótához:

A díszítéshez:

  • 90 g növényi mascarpone (VegArt)
  • 3 g Eden Premium eritvia MAX
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp vanília aroma
  • 35 g natúr földimogyoró krém

ELKÉSZTÉS:

A piskótához késsel vágjuk durvára a mogyorót, majd keverjük össze a hozzávalókkal (először külön nemük szerint). Egyengessük szilikonos sütőpapírral bélelt formába (nekem 24 x 24 cm-es) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez keverjük össze alaposan a mascarponét az eritvia MAX-szal, a citromlével és a vanília aromával, majd kenjük a piskóta tetejére. Pötyögtessük rá a mogyorókrémet is és egy pálcikával készítsünk bele márványmintát. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.

Mogyorós márványszelet

Mogyorós márványszelet

1 szelet mogyorós márványszelet átlagos tápértéke:
127 kcal, 6,4 g zsír, 13,1 g szénhidrát amelyből poliolok 1,1 g, 2,2 g rost, 3,8 g rost
1 szelet mogyorós márványszelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
12 g
 
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Mogyorós márványszelet 🥜 #edenpremium #veganrecipes #peanut #glutenfree #glutenmentes #bakefree ♬ Before I Knew It - Mason Ramsey

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk