Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Néger Kocka

Néger Kocka

Anyu régen sokat sütött ilyen süteményt. Elég tömény desszert, de én nagyon szerettem, amikor ez volt terítéken. Egyik nap nosztalgia szállt rám és eszembe jutottak a szép délutánok, amikor anyu a konyhából áradó finom édes illat kíséretében belibbent az étketőbe kezében egy tálca néger kockával. No, ennyi kellett nekem, és nekimentem azonnal a feladatnak. Sajnos nem tud teljesen olyan lenni, mint a hagyományos, azonban nekem így is ízlett, hiszen a régi emlékeket idézte elő.

Hozzávalók:

TÉSZTA

  • 250 g Bake-Free piskóta liszt
  • 12 g kakaó
  • 60 g négyszeres édesítő
  • 2 dl tej
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 tasak sütőpor
  • 1-2 ek rumaroma

HAB

  • 4 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 50 g porrá őrölt négyszeres édesítő
  • 25 g tápióka keményítő

CSOKIMÁZ

  • 90 g cukormentes tejcsoki
  • 20 g vaj
  • 16 g kókuszzsír
  • 12 g kakaó

HÁZI CUKORMENTES LEKVÁR

Elkészítés:

Szétválasztottam a tojásokat. A fehérjét hűtőbe tettem, amíg a süti elkészült. A tojássárgákkal összekevertem a nedves, utána a száraz elemeket külön tálakan, ezután összeöntöttem őket és jól elkevertem. 25 perc alatt megsütöttem (180 fok). Kettévágtam és megkentem lekvárral. Elővettem a tojásfehérjéket a hűtőből és gőz felett keményre vertem, közben apránként hozzászórtam az eritviát és a keményítőt. Rákentem a sütire. Összeolvasztottam a máz hozzávalóit és rácsorgattam a habra (nem érdemes kenni, inkább mozgatni a tepsit, hogy egyenletesen elterüljön rajta) és hűtőbe tettem, amíg megszilárdult.

Jó étvágyat!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk