Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tojásos nokedli

Tojásos nokedli

Az ominózus első kihívás a kezdő növényi étrendesek és tojásallergiások számára a tojásos nokedli elkészítése. Jó hírem van, mert abszolút kivitelezhető többféleképpen is pofon egyszerűen és annyira ízletes, mint az eredeti, köszönhetően a fekete sónak, ugyanis ez fogja megadni a jellegzetes zamatot, ezért ez az egyik leglényegesebb hozzávalója a recepteknek. Sokan használják a szóját ennek az ételnek az elkészítéséhez, azonban az Eden Premium elhatárolódik használatától, ezért most és eddig is és a jövőben is minden receptünk szójamentes is.

Csicseris nokedli

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

Tojás:

Nokedli:

ELKÉZÍTÉS:

A nokedlihez keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.
A tojáshoz a hozzávalókat keverjük össze annyi vízzel, hogy folyékony palacsinta tészta állagú legyen és folyamatosan kevergetve süssük darabosra a olívaolajon. Forgassuk össze a kifőtt nokedlivel.

Csicseris tojásos nokedli
1 adag csicseris tojásos nokedli átlagos tápértéke:
231 kcal, 4,4 g zsír, 35,6 g szénhidrát, 7 g rost, 9,1 g fehérje

 

Köleses nokedli

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

Tojás:

Nokedli:

ELKÉSZÍTÉS:

A nokedlihez keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át. A tojáshoz mossuk át alaposan a kölest, majd két és félszeres sós vízben, a többi hozzávalóval együtt, résnyire nyitott fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Keverjük a kifőtt nokedlihez.

Köleses tojásos nokedli

Köleses tojásos nokedli

1 adag köleses tojásos nokedli átlagos tápértéke:
185 kcal, 1,6 g zsír, 35,7 g szénhidrát, 3,7 g rost, 5,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk