Tojásos nokedli

Mindig is imádtam a tojásos nokedlit, de eredeti verziója több sebből is vérzik számomra. Természetesen mentesítettem szinte minden alap hozzávalójától (végül is csak a saláta és a só maradt) és láss csodát, újra élvezhetem eme finomság által nyújtott örömöket. Fantasztikus érzés. Persze egyből két változatát is elkészítettem, biztos, ami biztos. Figyelem, a salátát el ne felejtsétek mellőle!
Csicseris nokedli
Hozzávalók 3 adaghoz:
Tojás:
- 100 g Eden Premium csicseriborsó liszt
- 2 teáskanál Eden Premium fekete só
- 2 kávéskanál kurkuma
- 2 evőkanál Eden Premium sörélesztő pehely (6 g)
- 1 evőkanál kókuszolaj a sütéshez
- víz
Nokedli:
- 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 190 g víz
- 6 g Himalája só
Elkészítés:
Tojás:
Keverjük össze a hozzávalókat annyi vízzel, hogy folyékony palacsinta tészta állagú legyen és folyamatosan kevergetve süssük darabosra a kókuszolajon. Forgassuk össze a kifőtt nokedlivel.
1 adag átlagos tápértéke:
308 kcal, 3,2 g zsír, 52,7 g szénhidrát, 9,5 g rost, 11,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Köleses nokedli
Hozzávalók 3 adaghoz:
Tojás:
Nokedli:
- 140 g lisztkeverék
- 190 g víz
- 6 g Eden Premium Himalája só
Elkészítés:
Nokedli:
Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.
Keverjük össze a kifőtt nokedlit a hamis tojáskrémmel.
1 adag átlagos tápértéke:
239 kcal, 1,7 g zsír, 46,9 g szénhidrát, 4,1 g rost, 6,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása