Töltött mézes puszedli

Töltött mézes puszedli

Megvallom, ez az első puszedlim, de ahhoz képest nagyon jól sikerült. Ráadásul kifejezetten hasonlít az íze az eredeti változatához. Annyira, hogy még én is meglepődtem. Vagy csak már megfakultak az emlékeim. No, de mindegy is, inkább élvezzük a közeledő ünnepek ízeit J. Kapcsoljatok valami jó kis karácsonyi zenét mellé.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

A bevonathoz:

  • 60 g cukormentes vegán étcsokoládé
  • 15 g Eden Premium kókuszolaj

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk ki szív alakúra az egészet. A szívecskék felére tegyünk pici lekvárt, majd mindegyiket borítsuk be egy másik szívecskével és nyomkodjuk óvatosan össze a széleit. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-15 perc alatt alsó-felső sütéssel. A csokoládét vízgőz felet olvasszuk össze a kókuszolajjal és csorgassuk a kihűlt puszedlikre. Nekem ebből a mennyiségből 11 darab töltött puszedlim lett.

Töltött mézes puszedli

1 darab töltött puszedliátlagos tápértéke:
15 kcal, 6 g zsír, 15,2 g szénhidrát amelyből poliolok 4 g, 2,2 g rost, 1,9 g fehérje

1 darab átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 11,2 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics