Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Citromos kókuszgolyó

Citromos kókuszgolyó

Az idei első napsugarak adtak ihletet ennek a citromos csodának az elkészítéséhez és annyira jól sikerült, hogy még a korai tulipánok is dalra fakadtak látványuktól. Most már lehet várni a fecskéket is, hogy elhozzák a friss, harmatos tavaszt a maga egyedi zamataival.

HOZZÁVALÓK 27 DARABHOZ:

A kekszhez:

Egyéb hozzávalók:

ELKÉSZTÉS:

Keverjük össze a keksz hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk ki az összes tésztát tetszőleges formával. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10 perc alatt alsó-felső sütéssel.
Aprítsuk finomra a kihűlt kekszet késes aprítóval, majd keverjük össze a száraz hozzávalókkal és dolgozzuk össze alaposan a meleg vízzel és a citromlével. Hagyjuk állni 10 percig, majd vizes kézzel formázzunk belőle 27 darab golyót. Hempergessük meg őket kókuszreszelékben.

Citromos kókuszgolyó

Citromos kókuszgolyó

1 darab citromos kókuszgolyó átlagos tápértéke:
26 kcal, 0,7 g zsír, 7,8 g szénhidrát amelyből poliolok 4,6 g, 0,75 g rost, 0,6 g fehérje
1 darab citromos kókuszgolyó átlagos szénhidráttartalma:
3,2 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk