Csokis cupcake vajkrémmel

Csokis cupcake vajkrémmel

Mindig szerettem a konyhában alkotni. Folyton figyeltem anyut, ahogy keveri a palacsintát, vagy dagasztja a kelt süteményeket; ő pedig szívesen elmesélte, hogy mit miért ad hozzá, mit hogyan kell elkészíteni. Nagyon tetszett a ruganyos tészta ritmusos tánca, az illatok és persze a végeredmény is. Nagyon édesszájú vagyok, ezért hamar én is fakanalat ragadtam és ügyeskedni kezdtem. Amióta igyekszem odafigyelni hogy mit eszem, folyamatosan kísérletezem olyan desszerteken, amik minél „alakbarátabbak” ám finomak. Ez a cupcake is egy kísérlet eredménye.

Megjegyzés: A vajkrémmel csak óvatosan. Nem a legkalóriaszegényebb.

Hozzávalók:

  • 150 g Bake-Free piskóta liszt
  • 10 g kakaó
  • 45 g eritvia
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • fél tasak sütőpor
  • 1-2 ek csoki aroma
  • 50 g cukormentes fehércsoki

Vaníliapudinghoz:

  • fél csomag vaníliapuding
  • 20 g eritvia
  • 250 ml tej
  • 100 g vaj

Elkészítés:

Először is a fehércsokit feldaraboltam apróra. Összekevertem a száraz és nedves hozzávalókat külön-külön, majd egybeöntöttem és jól elkevertem.  Szilikon muffinformákba kanalaztam (háromnegyedig) és megsütöttem (180 fok, 20 perc). Főztem egy fél pudingot és megvártam, amíg kihűl. Habverővel összekevertem a vajjal és ezt nyomtam habzsákból a sütikre. 10 db süti lett. 

Csokis cupcake vajkrémmel

Csokis cupcake vajkrémmel

Csokis cupcake vajkrémmel

Jó étvágyat!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind