Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Édesköményes gombás tészta

Édesköményes gombás tészta

Amikor először megláttam örökre beégett a retinámba. Pimasz volt, fiatal és kívánatos. Úgy alakult, hogy nem volt időnk, elszakadtunk egymástól, nem tudta elmondani még a nevét sem. Többször is visszamentem oda, kerestem, de soha többet nem láttam. Kerestem máshol is, de nem jártam szerencsével. Míg nem egy nap, nem is akartam hinni a szememnek, újra megpillantottam. Ugyanolyan kívánatos volt, mint legutóbb, hacsak nem jobban. Ott és akkor nem hagytam, bármi/bárki közénk álljon, hozzárohantam és magamévá tettem abban a szent pillanatban. Nem ellenkezett. Ekkor kezdődött kábulatba ejtő édeskömény függőségem.
Nos, hogy jöjjön a lényeg is: brutál egyszerű, brutál finom és bombabiztos siker. Nagyon finom, nagyon krémes, nagyon gombás, nagyon köményes. Az erdei gombás pennénk eképpen párosítva csakis még jobb lehet. 100 % növényi alapú étel (plant based food) gluténmentesen, én azt hiszem kimaxoltam ezt a fogást. Te feldobnád még valamivel?


U.i.: Nyugi, nem lesz kókusz íze a joghurttól és az édeskömény nosztalgikus bocskorszíj illata sem fog érződni.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Eden Premium kölestészta penne erdei gomba (200 g)
  • fél darab édeskömény (236 g)
  • 4 darab csiperkegomba (178 g)
  • 400 g cukormentes kókuszjoghurt (Natur Aktiv)
  • Himaláj só, őrölt színesbors, tárkony ízlés szerint
  • 20 g szezámmag
  • 4 gerezd fokhagyma (tisztítva 11 g)
  • 2 szál újhagyma (108 g)
  • 1 darab kápia paprika (mag nélkül 66 g)
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • a díszítéshez metélőhagyma

 

Elkészítés:

Száraz serpenyőben pirítsuk meg óvatosan (nehogy túlbarnuljon) a szezámmagot. Kókuszolajon pirítsuk meg az apróra vágott újhagymát és a préselt fokhagymát, a felcsíkozott kápia paprikát, az apróra vágott édesköményt majd keverjük hozzá a felszeletelt gombákat, csak ezután sózzuk fűszerezzük. Pároljuk össze őket, majd keverjük hozzá a kókuszjoghurtot, a tárkonyt és a citromlevet is. Melegítsük őket össze (nem kell tovább főzni, csak összeforralni). Főzzük meg a tésztát, majd öblítsük át alaposan hideg folyóvíz alatt. Keverjük a szószhoz és szórjuk meg szezámmaggal, díszítsük friss fűszernövényekkel.

 

Édesköményes gombás tészta

Édesköményes gombás tészta táblázat

 

1 adag édesköményes gombás tészta átlagos tápértéke:
397 kcal, 16,2 g zsír, 47,7 g szénhidrát, 8,4 g rost, 12,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk