Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Fasírtróló spenót főzelékkel

Fasírtróló spenót főzelékkel

Bizony, ez a recept a gyermekkori nagy kedvencemet, a bélszínrolót mentesítette mindentől, főleg önmagától (hahaha). Emlékeztek biztosan, általában spenót főzelékkel tálalták, amit akkor még nem annyira emlegethettem barátomként, most már viszont annál inkább. Komolyan mondom, így, hogy rolóval lett tálalva, esküszöm, még finomabb. Igen, a szép emlékek mindent fel tudnak extrázni. Hogy vigyázzak a formánkra sütőben készítettem el. Ez a fasírt recept nem alkalmas olajban való sütésre, mert szétesne és persze nincs bélszínroló íze sem (légyszi ne várjátok tőle), csak állagában és formájában hasonlít.

 

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

A rolóhoz:

A főzelékhez:

  • 1 csomag mirelit spenót (450 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 6,4 g)
  • 700 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 50 g Eden Premium kölesliszt
  • Himalája só

A díszítéshez:

  • cukormentes kókuszjoghurt

 

ELKÉSZÍTÉS:

A rolóhoz pirítsuk meg olajon az apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával. A granulátumot keverjük össze a forró vízzel, sóval és ételízesítővel. Lefedve hagyjuk állni 15 percig, majd keverjük össze az arany lenmagliszttel és a vöröslencse liszttel. Hagyjuk állni 10 percig, majd nedves kézzel formázzunk belőle 8 darab egyforma rolót. Forgassuk meg zsemlemorzsában, kenjük le vékonyan kókuszolajjal és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre körülbelül 20 perc alatt (félidőben forgathatjuk).
A főzelékhez pici vízzel olvasszuk fel a spenótot egy lábasban. Sózzuk ízlés szerint. Öntsük fel a mandula itallal, de hagyjunk meg belőle 100 g-ot. Amikor felforrt, préseljük hozzá a fokhagymát. A maradék 100 g mandula italt keverjük össze a kölesliszttel, kanalazzunk hozzá forró spenótot, ezt is keverjük gyorsan össze, majd öntsük a lábasba és folyamatos kevergetés mellett főzzük a kívánt állagúra (én hígabban szeretem, de lehet sűrűbbre is készíteni több liszttel). Tálaljuk a fasírtrolóval, kókuszjoghurttal csepegtetve.

1 adag fasírtroló spenót főzelékkel átlagos tápértéke (díszítés nélkül):

445 kcal, 11,4 g zsír, 50,6 g szénhidrát, 26,6 g rost, 31 g fehérje

 

Fasírtróló spenót főzelékkel

Fasírtróló spenót főzelékkel táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk