Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Fügelekváros párna

Fügelekváros párna

Történt, hogy kaptam egy szenzációs, cukor és édesítőszer-mentes, házi fügelekvárt. Én meg jógyerek módjára persze azonnal nekiestem, csak úgy pőrén. Jó, persze módjával, de annyira jó volt, értitek. A lényeg, hogy képtelen voltam abbahagyni a fügézést, mindenhez is ezt akartam enni, ezért párnába bugyoláltam ezt a csodálatos költeményt, csak ne meztelenkedjen már itt nekem. Meg kell, hogy mondjam, abszolút nem bánta senki ezt a megmozdulásomat. Annyira cukik és szép rusztikusak lettek azokkal a szép kis repedésekkel, hogy majd’ elolvadtam tőlük.

HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:

A párnához:

A töltelékhez:

  • 85 g cukormentes fügelekvár

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a lisztkeveréket az eritvia MAX-szal, hideg margarinnal, citromhéjjal és vanília aromával. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe egy órára. Amikor kivettük száraz felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra és szaggassunk belőle köröket (én 6,5 cm átmérőjű formával dolgoztam és 12 darab kekszem lett). Nem kell megijedni, szétesősnek fog tűnni a tészta, de szépen lehet vele dolgozni, össze fog állni, mire kinyújtjuk. A fele tésztára kanalazzunk pici fügelekvárt és borítsuk be őket az üresen darabokkal. Én egy spatula segítségével emeltem fel az asztallapról, de akár alá is lehet lisztezni (én a szénhidrátok számolása miatt nem tettem). Tegyük őket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel (nem kell neki több!!).

Fügelekváros párna

Fügelekváros párna

1 darab fügelekváros párna átlagos tápértéke:
77 kcal, 4,4 g zsír, 8,5 g szénhidrát amelyből poliolok 0,3 g, 1,2 g rost, 1 g fehérje
1 darab fügelekváros párna átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,2 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Fügelekváros párna🍪 #edenpremium #figcookie #figfruit #glutenfree #glutenfreerecipes ♬ Canyons - Official Sound Studio

2 megjegyzések

Kedves Ildikó,
nagyon örülünk, hogy teszik a recept. Teljesen igaza van, hiányos volt a fogalmazás és nem egyértelmű. Javítottuk a leírást. Bízunk benne, hogy elnyeri tetszését a végeredmény. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Eden Csapat,

Harmadszorra is elolvastam a receptet….Nos, a fügéről nincs szó, hogy sütés előtt tesszük bele, vagy megsütjük külön a kekszet?? Logikusnak tűnik, hogy fügével együtt…
Nagyon érdekelne, még érnek a kertben fügék, ki is próbálom, ha kapok választ!

Köszi előre is!
Üdv
Ildikó

Boros Ildikó,

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk