Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Gombapaprikás borsófehérje kockával és szarvacska tésztával

Gombapaprikás borsófehérje kockával és szarvacska tésztával

Megvan a kép, amikor vasárnap délben teljes nyugalomban, a legkényelmesebb pihe-puha szerkódban, melynek felületét különböző mesefigurák borítják -mert az feltétlen indokolt-, nézed a tévét a szobádban a kényelmes fotelodból, vagy éppen az ágyból? Melletted a cica/kutya pajtid, aki éppen a legszebb álmát alussza, melyet csendes szuszogásával bizonygat feléd és az egész világ felé. Halkan beszűrődik a konyhából az edények lágy csörömpölésének hangja, majd picivel később haloványan elkezded érezni a sült hagyma zamatos illatát, innen tudod, hogy hamarosan itt az ebéd, melyet édesanyád a kívánságodra készít a te ízlésed szerint csirkemell kockákkal. Annyi a különbség felnőttként, hogy most te vagy anyuka s a vasárnapi ebéd gluténmentes és növényi alapokon nyugszik. Az érzés, illat és a látvány ugyan az, az ízek is közel azonosak. Még a kis barázdák a tésztán… azok is pont úgy állnak, ahogyan megszoktad. Amit kaptál és ahogyan kaptad, most átadhatod a gyermekednek, aki tovább viszi majd. Azt a bizonyos érzést.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

  • 30 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 100 g forró víz
  • 1 csomag Eden Premium kölestészta szarvacska
  • 150 g csiperkegomba
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 7 darab koktélparadicsom (105 g)
  • 1 db tv paprika (mag és szár nélkül 90 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 150 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 10 g)
  • Himalája só, őrölt fekete bors, bükkfán füstölt fűszerpaprika, babérlevél, őrölt fűszerkömény, kakukkfű
  • 50 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)

ELKÉSZÍTÉS:

A borsófehérje kocát öntsük fel a forró vízzel, sózzuk és fedjük le. Kókuszolajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Keverjük hozzá a fűszereket és az apróra vágott paprikát is. Öntsük fel pici vízzel (ínyencek akár vörösborral), majd fedjük le és pároljuk puhára az egészet. Amikor ez megtörtént, keverjük hozzá a paradicsomokat, majd amikor teljesen összefőtt botmixerrel pépesítsük. Pótoljuk a vizet, adjuk hozzá hozzá a félbe vágott gombákat és főzzük puhára. Keverjük bele a borsófehérje kockákat, majd rottyantsuk össze. A tésztát főzzük meg a leírás szerint, majd tálaljuk a forró paprikással és kókuszjoghurttal.

Gombapaprikás borsófehérje kockával és szarvacska tésztával

Gombapaprikás borsófehérje kockával és szarvacska tésztával

1 adag gombapaprikás borsófehérje kockával és szarvacskával átlagos tápértéke:
267 kcal, 4,9 g zsír, 40,6 g szénhidrát, 6,3 g rost, 12,5 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Vegán gombapaprikás borsófehérje granulátummal! 👀 #veganrecipes #veganfood #glutenfree #lactosefree #edenpremium ♬ I'M FEELING LUCKY - Ellen Once Again

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk