Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Karamellás csokis kréker

Karamellás csokis kréker

Ennek a kis apróságnak döbbenetes nagy sikere volt, komolyan itt álltak érte sorban. Pedig olyan kis egyszerű, majdhogynem snassz édesség lett és még csak nem is olyan mutatós, jó képet is nehéz volt róla készíteni, mégis katartikus élmény okozott egytől egyig mindenkinek. Itt jön a mondás, hogy a kevesebb néha több, az egyszerűnél nincs nagyszerűbb és még sorolhatnám tovább, hát tényleg tudtak valamit ezek a régiek.
A karamella a szokásos cukormentes változatban készült, mit ne mondjak remekül illik a mogyorós kekszhez, a csoki pedig megkoronázza ezt az elképesztő triót.
IR-esek és cukorbetegek nem fogyaszthatják a datolya miatt, viszont kihagyhatják és akkor lesz egy jó kis csokis kréker.

 

HOZZÁVALÓK 24 DARABHOZ:

Az kekszhez:

A sóskaramellához:

  • 100 g aszalt datolya
  • 90 g víz
  • 1 csepp karamell aroma

A csokiréteghez:

  • 50 g cukormentes vegán csokoládé
  • 15 g kókuszolaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az aszalt datolyát áztassuk be meleg vízbe pár órára. A kekszhez késes aprítóban dolgozzuk finomra a mogyorót, majd keverjük össze a hozzávalókat (először külön, nemük szerint) és pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 23x30 cm-es lett). Egy spatulával, vagy tortalapáttal szeljük fel kockákra (nekem 24 darab lett), húzzuk a papírral együtt a tepsire és előmelegített 180 fokos sütőben süssük alsó-felső sütéssel készre 13 perc alatt. Várjuk meg amíg kihűl, majd toljuk össze a kockákat amennyire csak lehet.
A karamellhez csepegtessük le a datolyát és dolgozzuk késes aprítóval krémesre a vízzel és a karamell aromával. Kenjük a kekszekre úgy, hogy ne csússzanak el egymástól. Nem baj, ha a hézagokba is megy, sőt.
A csokiréteghez vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat, majd szépen egyengessük el a datolyás kekszeken. Hagyjuk megszilárdulni és a hézagok mentén szeleteljük fel, de akár tördelhetjük is, úgy rusztikusabb lesz.

1 darab karamellás csokis kréker átlagos tápértéke:
110 kcal, 3,7 g zsír, 7,8 g szénhidrát amelyből poliolok 1 g, 1,3 g rost, 1,3 g fehérje

1 darab karamellás csokis kréker átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
6,8 g

Karamellás csokis kréker
Karamellás csokis kréker
Karamellás csokis kréker
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk