Kókuszcsók

Kókuszcsók

Sokat törtem a fejem hogyan tudnám helyettesíteni a felvert tojásfehérjét, de még mindig nincs rá egyszerű megoldás, csak bonyolult, ezért úgy döntöttem ezt a részét kihagyom a sütinek. Minek nekünk tojásfehérje, ha van Bake-Free lisztkeverék? Ezt csak azért írtam, le hogy az állagát tekintve nem érdemes összehasonlítani az eredeti változatával, de a hatás nem fog elmaradni ígérem. Nagyon finom kis kókuszos sütikék lettek.

Hozzávalók:

A csókokhoz:

A díszítéshez:

  • 10 g mindenmentes étcsokoládé
  • 5 g Eden Premium kókuszolaj

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat (ha a kókuszolaj szilárd, akkor meleg legyen a víz) és töltsük habzsákba. Nyomkodjunk egyforma formákat (nekem 26 darab lett) belőle szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt (sütőfüggő).

A díszítéshez vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét a kókuszolajjal és csorgassuk a kihűlt csókokra.

Kókuszcsók

1 darab kókuszcsók átlagos tápértéke:
30 kcal,1,1 g zsír, 6,1 g szénhidrát amelyből poliolok 2,2 g, 1 g rost, 0,8 g fehérje

1 darab kókuszcsók átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 3,9 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta