Sokat törtem a fejem hogyan tudnám helyettesíteni a felvert tojásfehérjét, de még mindig nincs rá egyszerű megoldás, csak bonyolult, ezért úgy döntöttem ezt a részét kihagyom a sütinek. Minek nekünk tojásfehérje, ha van Bake-Free lisztkeverék? Ezt csak azért írtam, le hogy az állagát tekintve nem érdemes összehasonlítani az eredeti változatával, de a hatás nem fog elmaradni ígérem. Nagyon finom kis kókuszos sütikék lettek.
Hozzávalók:
A csókokhoz:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 40 g Eden Premium kókuszliszt
- 55 g Enégyszeres édesítő
- 20 g kókuszolaj
- 50 g kókuszkrém
- 200 g víz
A díszítéshez:
- 10 g mindenmentes étcsokoládé
- 5 g kókuszolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat (ha a kókuszolaj szilárd, akkor meleg legyen a víz) és töltsük habzsákba. Nyomkodjunk egyforma formákat (nekem 26 darab lett) belőle szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt (sütőfüggő).
A díszítéshez vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét a kókuszolajjal és csorgassuk a kihűlt csókokra.
1 darab kókuszcsók átlagos tápértéke:
30 kcal,1,1 g zsír, 6,1 g szénhidrát amelyből poliolok 2,2 g, 1 g rost, 0,8 g fehérje
1 darab kókuszcsók átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 3,9 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!